Manyas'ta 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Manyas'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Manyas Haber 22.07.2020 20:27:54 689 0
Manyas

İlçemizde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen ve gün boyu devam eden program Atatürk Meydanı'na kurulan açık hava sergisinin açılış töreniyle başladı.

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Cumhuriyet Savcıları Burak Anıl Akyüz ve Hüseyin Usta, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Erdinç Boztepe, İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar, protokol üyeleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımı ile serginin açılışı gerçekleştirilerek 15 Temmuz sürecini anlatan resimler tek tek incelendi.

Serginin gezilmesinin akabinde tören alanına geçilerek, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla burada ki törende başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda meydana kurulan yansıtıcı ve perdeyle katılımcılara 15 Temmuz belgeseli izletildi.

Daha sonra Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Kaymakam Kaya, konuşmasında milli birlik ve beraberliğin önemine değinerek bu tip talihsiz olayların tekrar yaşanmamasını temenni etti.

Yine meydana kurulan perdede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ulusa Sesleniş" konuşması canlı olarak hep birlikte izlenildi.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, anma etkinliği gece boyunca öğrencilerin şiir okumaları, Kuran-ı Kerim okunması ile camilerden salaların ve şehitler için duaların okunmasıyla devam etti.