Manyas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi, Manyas İlçesi’nde de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Manyas Haber 29.04.2021 15:01:34 391 0
Manyas’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Salgın nedeniyle kısıtlı sayıda katılımın olduğu çelenk sunma töreninde sunuculuğunu Atatürk Ortaokulu Müdürü Ferdi Akdeniz’in yaptığı törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Pelin Özge Özay ve Özgün Özay ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 

Çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. 

Kaymakamlık adına günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sudenaz Yıldız, 23 Nisan’ı milletimizin bağımsızlık ateşini yaktığı, millet iradesinin yönetime hakim olduğu gün olarak işaret etti. 

 

23 Nisan 1920’yi tüm mazlum milletlere örnek olduğunu dile getiren Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bununla birlikte Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği bir gündür. Bugün de salgın hastalık yüzünden milletçe zor günler geçiriyoruz. Belki bir kurtuluş mücadelesi vermekteyiz. Bu mücadeleden de ancak Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek kurtulacağımızı asla unutmayalım." 

23 Nisan kutlama programı Doğa Filiz ve Beyza Kasar isimli öğrencilerin, günün anlamıyla ilgili şiirlerini okuması ve kamu kurum araçlarının katılımıyla yapılan ilçe içi kortej geçişi ile sona erdi. 

İlçemizdeki 23 Nisan törenlerine; Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erdinç Boztepe, Manyas Emniyet Amiri Enes Dündar ve kurum amirleri katıldı.