Manyas’ta ceviz hırsızlığı

Manyas ilçesinin kırsal Hacıyakup Mahallesi’nden soyulmamış 50 çuval ceviz çaldıkları iddia edilen hırsızlık zanlıları yakalandı.

Manyas Haber 3.11.2021 18:46:59 1899 0
Manyas’ta ceviz hırsızlığı

Manyas’ın kırsal Hacıyakup Mahallesi’nde Hasan Koçak’a ait bahçeden piyasa değeri 12 bin 500 lira tutarında 50 çuval soyulmamış ceviz çalan hırsızlık zanlıları Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bandırma Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ortak çalışmaları sonucu yakalandı. 

Şikayet üzerine harekete geçen jandarma ekibi, kırsal Hacıyakup Mahallesi Muhtarlığı kameralarından takibe başlayarak, Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa ilçeleri ile Bandırma, Gönen, Erdek ilçelerinde PTS kayıtlarını inceleyerek E.G. ve S.B. isimli 2 kişinin hırsızlık zanlısı olduklarını tespit etti. Daha önceden de hırsızlık olaylarına karıştıkları bilgisine ulaşılan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda soyulmuş ceviz kabukları belirlendi. Aramada ayrıca E.G. isimli şahsın Bandırma’da ahır olarak kullandığı yerde çalıntı kaydı bulunan av tüfeği de ele geçirildi. Gözaltına alınan hırsızlık zanlıları E.G. ve S.B. hakkında Manyas Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verildi.