Manyas’ta Esnafa indirimli elektrik imkanı

Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası, LİMAK Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) firması ile imzaladığı protokol kapsamında, esnaf sanatkarlara % 8-10 oranında indirimli elektrik kullanma imkanı sağlayacak.

Genel Haberler 29.02.2020 14:07:14 569 0
Manyas’ta Esnafa indirimli  elektrik imkanı

Yapılan anlaşmaya göre, belirli bir tüketimin üzerinde olan ve ödemelerini aksatmadan yapan abonelerin elektrik faturalarında aktif kullanım tutarından aylık faturalarında % 8-10 oranında indirim yapılacak.
UEDAŞ bu hizmetiyle, esnafın önemli gider kaleminde indirim sağlayarak esnafa ekonomik destek verilmiş olacak.
Teknolojinin gelişmesi ile elektriğin en önemli üretim girdileri arasında yer aldığına dikkat çeken Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Semih Keleş, "Esnaf sanatkarların iş potansiyellerinin azaldığı bir dönemde üretim maliyetlerini düşürmek önemli. Çağın getirdiği yeniliklere ve rekabet düzenine uyum konusunda üyelerimize doğru rehberlikler vermeyi amaçlıyoruz. Bu noktada enerji konusunda da esnaf sanatkarlara yeni alternatifler sunuyoruz. Protokol ile enerjinin ham maddelerinden olan ve esnaf sanatkarların üretimlerinde yoğun tükettikleri elektriğin maliyetini düşürmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Aylık elektrik faturası belirli bir rakamın üzerinde olan her esnaf sanatkarın indirimden faydalanabileceğinin altını çizen Keleş, “Elektrik faturası yüksek olan esnaf sanatkarlarımız odamıza gelerek faturalarını nasıl ucuzlatacakları konusunda bilgi alabilirler." diye konuştu.
Büyük sermaye ile rekabet ve çağdaş teknolojiden yararlanma yolunda esnaf sanatkarların kendilerine güç verecek bu büyük avantajı iyi kullanmaları gerektiğine dikkat çeken Keleş, “Yalnızca ticarethane abonelerine geçerli olacak bu indirim 1 Nisan 2020’de başlayacak ve 31 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek. Ayrıca 1 yıl içerisinde gelecek zamlardan da etkilenme söz konusu değil. Cep telefonlarına mesaj gelen tüm üyelerimizi bu indirimden faydalanmak üzere ivedilikle odamıza bekliyoruz. Ayrıca üyelerimiz çevrelerindeki diğer esnaf sanatkar meslektaşlarını uyararak onların da elektrik maliyetlerini önemli oranda düşürmelerini sağlayabilirler. Esnaf ve sanatkarımızı Şubat ayı sonuna kadar başvuru yapmalarını bekliyoruz." diyerek sözlerine ekledi. 
Haber : Sibel ERTAN