Manyas'ta geniş kapsamlı korona denetimi

Manyas'ta geçtiğimiz hafta içerisinde tüm yurtta olduğu gibi İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya başkanlığında COVİD-19 önlemleri kapsamında denetimler yapıldı.

Manyas Haber 12.08.2020 12:03:13 897 0
Manyas

Sağlık Bakanlığı’nın tüm il ve ilçeler de “Sağlık için, hepimiz için“ sloganıyla yapılan denetimler tüm yurtta olduğu gibi Manyas’ta da gerçekleştirildi.  

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Belediye Başkanı Tancan Barçın ile ilgili kurum amirleriyle birlikte ilçe merkeziyle, nüfus yoğunluğu fazla olan kırsal mahallelerde kahvehaneler, internet cafeler, kuaförler, lokantalar, pastaneler ve şarküterileri denetledi. 

COVİD-19 tedbirleri kapsamında işyerlerinde eksiklik olan işyeri sahipleri uyarılırken, uyarıları dikkate almayanlara ceza-i işlem uygulanacağı hatırlatıldı. 

Genel anlamda COVİD-19 tedbirlerine uyulduğunu, bazı esnafların daha titiz davrandığını ifade eden Kaymakam Kaya, virüse karşı önlem alan işyerlerinin sahip ve çalışanlarına teşekkür etti. 

Denetim süresince maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymayan vatandaşları uyaran Kaymakam Muhammed Kaya, aynı günün gecesi beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdinç Boztepe ve Emniyet Amiri Enes Dündar ile birlikte gündüz denetimi yapılan mekanlarda yapılan uyarıların dikkate alınıp alınmadığını kontrol ettikleri gibi, ilçede ki bir düğünde de kurallara uyulup uyulmadığını gözlemledi. 

Kaya, denetimlerin süreceğini ve vatandaşların bu süreçte konulan kurallara titizlikle uymalarını istedi.