Manyas’ta İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100’üncü Yılı ve Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de Covid-19 tedbirlerine uyularak anıldı.

Manyas Haber 16.03.2021 17:14:13 648 0
Manyas’ta İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla ilçemiz ilkokul, ortaokul ve liseler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. 

TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesi, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan genelgenin ardından tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.  

Bu kapsamda ilçemiz ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışmaları düzenlendi. 

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken resim, şiir ve kompozisyon dallarında ilk 3’e giren öğrencilere ödüllerini Manyas Kaymakam Vekili Fatih Yıldız verdi. 

Manyas Kaymakamlığı makam odasında gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencilere ödüllerini dağıtan Yıldız, törende yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederken “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın.” dedi.  

Düzenlenen ödül törenine Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.