Manyas'ta ‘korona virüs’ toplantısı

Manyas Kaymakam Fatih Yıldız, ilçe protokolü ve muhtarlar ile hafta içerisinde Covid-19 (korona virüs) önlemleri kapsamında bir toplantı yaptı.

Manyas Haber 6.03.2021 15:13:44 587 0
Manyas

Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız’ın başkanlığında, Manyas Belediyesi Atatürk Kültür Salonu’nda yapılan toplantıya ilçe protokolü ve muhtarlar katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız, ilçede son günler de yeniden tırmanışa geçen vakaların çoğunun son dönemdekilerin fabrika servislerinden kaynaklandığını bu nedenle gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

Vatandaşların özellikle maske takmaları konusunda uyarılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Yıldız "Gözlemlediğim noktalarda bazı vatandaşlarımızın maskeleri bir aksesuar gibi kollarına taktıkları, bazılarının ise gerektiği gibi takmadıklarına tanık oluyorum. Birde çay ocaklarının ve kırsal mahallelerimizde, süt toplama merkezlerinde gruplar oluşuyor. Kolluk kuvvetlerimiz bu tür durumlarda ceza uygulamak zorunda kalacak. Uygulanacak cezalar bizim yani toplumun sağlığı içindir. Ne kadar çabuk vaka sayıları en aza düşerse normalleşme sürecimizde o derecede çabuklaşır. Ben tüm vatandaşlarımızı sabırla kurallara uymaya davet ediyorum." dedi. 

Yaklaşık 1 saat süren toplantıya Manyas Emniyet Amiri Enes Dündar, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erdinç Boztepe, Manyas İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Vakitsayan, kurum amirleri, STK temsilcileri ve ilçeye bağlı karantinada olan kırsal Kalebayır Mahallesi hariç 49 mahalle muhtarı katıldı.