Manyas’ta Maskesiz Gezenlere Ceza Yağıyor

Tüm uyarılara rağmen maske takmayan vatandaşlara para cezaları yazılmaya başlandı.

Manyas Haber 3.07.2020 17:53:39 1202 0
Manyas’ta Maskesiz Gezenlere Ceza Yağıyor

Korona virüs tedbirleri nedeniyle yetkililerin defalarca önlem amaçlı olarak maske, sosyal mesafe, el hijyeni konusunda sürekli uyardığı vatandaşlardan bazılarının bu kuralları ihlal etmeleri üzerine güvenlik güçleri tarafından maske kullanmayanlara para cezaları uygulanmaya başlandı.
Edinilen bilgiye göre; Manyas İlçe Emniyet Amirliği’nce ilçe merkezinde 5, Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince de kırsal mahallelerde 4 vatandaşa maske takmadıkları için kişi başına 900 lira para cezası uygulandı.
Polis ve jandarma ekipleri, defalarca araçlarından maske kullanımı başta olmak üzere, sosyal mesafe kurallarına uyulması için vatandaşları sokak, sokak dolaşarak uyarırken, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü de tek, tek tüm kahvehaneler ile işyerleri ziyaret edilerek, son kez uyarılarını gerçekleştirdiler.
Pazartesi gününden itibaren maskesiz dolaşanlara para cezaları uygulayacaklarını açıklayan polis ve jandarma, tüm uyarılara rağmen maskesiz dolaşan 9 kişiye 900’er lira para cezası uyguladı.
Denetimlerin sürekli yapılacağını, maskesiz dolaşanlara kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Manyas’ta vatandaşların genel anlamda kurallara uyduğunu, toplum sağlığı için kurallar neyi gerektiriyorsa onu uygulamak zorunda olduklarını belirterek, kurallara uyan ilçe halkına teşekkür etti.
Haber : Sibel ERTAN