Manyas’ta Muhtarlar Günü kutlandı

Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı kırsal Boğazpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kabadayı öncülüğünde Manyas’ta Muhtarlar Günü kutlama programı düzenlendi.

Manyas Haber 26.10.2021 09:41:21 304 0
Manyas’ta Muhtarlar Günü kutlandı

Muhtarlar Günü kutlamalarında Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kabadayı, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mız okundu. 

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kabadayı “Osmanlı döneminde 19. yüz yılda Devlet-halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak kurulan yardımcı örgütlerden birisi de muhtarlık ve ihtiyar heyetidir. Muhtarlar kurumlarda, Bakanlıkların ve Genel Müdürlüklerin il ve ilçe kuruluşları ile Belediyelerde mahallelerinin temsilcileridir." dedi. 

Cumhuriyet Alanı’ndaki tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Kutlama programı Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’in muhtarlara yemek ikramıyla devam etti. 

Manyas Belediyesi Kültür Salonu’nda Manyas Belediye Başkanı Barçin, tarafından muhtarlar onuruna verilen yemek ikramı, Kaymakam Çelik'in muhtarların sorunları dinlemesiyle son buldu. 

Programa; Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Belediye Başkanı Tancan Barçin, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yıldız Barçin, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mevlüt Taş, Manyas İlçe Emniyet Amiri Osman Öztürk, kurum amirleri, STK temsilcileri ile Manyas merkez ve kırsal 50 mahallenin muhtarı katıldı.