Manyas’ta Sokaklar Boş Kaldı

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararların ardından Manyaslılar zorunlu durumların dışında sokağa çıkmadı. İlçede cadde ve sokaklar boş kaldı.

Genel Haberler 2.04.2020 16:56:18 1142 0
Manyas’ta Sokaklar Boş Kaldı

Manyas’ta, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele için alınan tedbirlerin ardından sokaklarda sakinlik gözlendi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının yayılmaması için birçok ülke önlemlerini artırırken, Türkiye’de de kronik hastalar ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklanarak, diğer vatandaşların da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması uyarıları yapıldı.
Bu gelişmeler üzerine, Manyas’ta hafta sonu da dahil olmak üzere Çarşı merkezi ve diğer mahalle sokak ve caddeleri korona virüs salgını nedeniyle boş kalırken, işyerlerinin çoğu kepenklerini indirdi.
Sadece zorunlu alışveriş için dışarı çıktıklarını söyleyen vatandaşlar, "Alınan tedbirler sonrası Manyas hayalet ilçeye döndü. Zaten kırsal mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın bir çoğu 65 yaşın üstünde. Onlar zaten zorunlu olarak dışarı çıkamıyorlar. Üniversite öğrencileride tatil ilan edilince kendi evlerine döndüler. Bizler ise  sadece alışveriş için dışarı çıkıyoruz. Bizde dışarı çıktığımızda sosyal mesafeyi korumaya gayret ediyoruz. Ve buradan duyurmak istiyoruz, lütfen evde kalın" diye konuştu.      Haber : Pınar DEMİRÇEVİREN