Manyas'ta tarımsal faaliyetler aksamadı

Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle tüm ülkemizi kapsayan 'tam kapanma' kararının uygulanmaya başladığı günden itibaren Manyas İlçesi’nde çiftçiler tarımsal faaliyetlerini sürdürdü.

Manyas Haber 20.05.2021 17:35:09 533 0
Manyas

29 Nisan'da başlayan ve dün sona eren ülke genelinde salgın nedeniyle tam kapanmaya rağmen tarımsal faaliyetler ile hayvancılık çalışmaları Manyas’ta kesintisiz devam olarak devam etti. 
Tam kapanmadan muaf tutulan çiftçiler bu zaman zarfın da tarlalarını sürüp ekime hazırlarlarken, sürü sahipleri de küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını kırlarda beslemeye devam edebildi. 
Manyas İlçesi kırsal Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden koyun sürüsü çobanı Kemal Ay, hayvanların kapanmayı sevmediğini, sabah saat 09.00’da geldiğini, akşam saat 07.00-07.30'da geri döndüğünü söylerken “Doğada temiz hava da kimseyi görmeden işimizi yapıyoruz, bu hayvanlar kapatmaya gelmez.” diye konuştu. 
Bir başka büyükbaş hayvan besleyicisi Zekai Şengül’de, belediyede çalıştığını belirterek, “Devletimizin tam kapanma kararına rağmen biz yine dışarı çıkmak zorundayız aksi halde içerden yem yedirmek zorunda kalıyoruz, buda bize ek maliyet demek, onun için yasaklara rağmen üretmeye devam.“ dedi.    Haber : Sibel ERTAN