Manyas'ta Trafik Güvenliği Toplantısı

Otobüs kazalarının önlenmesine yönelik toplantı ilçemiz Kaymakamı Muhammed Kaya başkanlığında geçtiğimiz Cuma günü Kaymakamlık makamında gerçekleştirildi.

Genel Haberler 29.02.2020 14:08:15 614 0
Manyas
Toplantıya İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Erdinç Boztepe, MilliEğitim Müdürü Yüksel Demir ile Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı İhsan Pilaz , Metro firması adına Mehmet Gürel, Gönen’e yolcu taşımacılığı yapan  Manyas Güven firmasından  Onur Öztürk ve Bandırma’ya yolcu taşımacılığı yapan Göl-Kop adına ise Mustafa Dinç katıldılar. İçişleri Bakanlığınca “Trafik güvenliği uygulama politika belgesinin uygulamaya konulduğu amacın trafik kazalarının önlenmesine yönelik olduğu bu bağlamda ülke genelinde il ve ilçeler de Vali ve Kaymakamlar başkanlığında aynı gün toplantı yapıldığı açıklandı. Kaymakam Kaya, temsilcilere hitaben, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler, hız ihlalleri, mevzuatın öngördüğü sayıda şoför bulundurulması, firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, şoförlerin ve yolcuların ve emniyet kemeri takmalarını ve bu konuda kolluk kuvvetlerinin araçların içine bakarak kontrol etmelerini istedi. 
Kaymakam Kaya, trafik güvenliği konusunda kontrollerin aksatılmadan yapılmasını ve belirlenen alanlar dışında yolcu indirip , bindirilmemesini belirtti.
 Firma temsilcileri mevzuata harfiyen uyduklarını bir sorun yaşanmadığını söylediler. Şöförler Odası Başkanı ve firma temsilcileri Kayaca-Börülceağaç arası yol ile Yeniköy-Ergili arasında ki yolun bozuk olduğunu ve bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istediler. Kaymakam Kaya bu konuda ilgili yerler ile görüşeceğini söyledi.
Haber : Sibel ERTAN