Manyas’ta Yaz Kur’an kursları sona erdi

Manyas merkez ve bağlı kırsal mahallelerde açılan Yaz Kur’an kurslarında toplam 720 öğrenciye eğitim verildi.

Manyas Haber 31.08.2021 14:45:22 310 0
Manyas’ta Yaz Kur’an kursları sona erdi

İlçemizde toplamda 720 öğrencinin eğitim verildiği Yaz Kur’an Kursu eğitiminin verildiği kurs sayısı ise 46 olarak açıklandı.  

Bu kursların 7’si Manyas merkezde olmak üzere 38’si İlçe Müftülüğü’ne bağlı camilerde, 1 tanesi de Kız Kur’an kursunda gerçekleştirildi.  

Manyas İlçe Müftülüğü’nden 2021 yılı Yaz Kur’an kursları hakkında yapılan açıklamada; “Merkezde eğitim veren 8 kursumuzda toplam 120 öğrenci ve diğer kırsal mahallelerde ise 600 öğrenci eğitim aldı. Yaz Kur’an kurslarımız 5 Temmuz 2021 tarihinde eğitim faaliyetine başlamış olup, 20 Ağustos 2021 tarihinde  sona ermiştir. 2 aylık yaz kurslarımıza nihayete erdirirken, öğrencilerimize hergün esnafımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan ikramlar son günde de devam etti. Öğrencilerimiz ve öğreticiler adına tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, Manyas İlçe Müftülüğü’müz adına da tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyoruz. Din görevlilerimize de 2 ay boyunca yapmış oldukları güzel hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.  

Ayrıca kursun son gününde aşure etkinliği gerçekleştirildi. 

Manyas’ta yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler tarafından sadece bayanlara özel bir aşure etkinliği gerçekleştirildi. Hazırlanan aşureler Çarşı Camii Toplantı Salonu’nda bayanlara dağıtılırken etkinlik Gönen İlçe Müftüsü ve Manyas Müftü Vekili olarak görev yapan Ahmet Duran’ın duasıyla son buldu.