Manyas’tan Elazığ’a Yardım Kampanyası

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’in girişimleriyle başlatılan kampanya kapsamında depremzedelere verilmek üzere gıda, ısınma, kıyafet yardımında bulunmak isteyen vatandaşların Çarşı Camii karşısında açılan irtibat bürosuna

Genel Haberler 1.02.2020 15:17:16 637 0
Manyas’tan Elazığ’a Yardım Kampanyası

Manyas Belediyesi’nin sosyal medyadan yaptığı duyurunun ardından yardımsever Manyaslılar, Çarşı Camii karşısında açılan irtibat bürosuna gelerek yardım malzemelerini getirdi.
Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Başkan Barçin, kampanyayı AFAD Balıkesir İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini söyledi.
Battaniye başta olmak üzere deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin toplandığını anlatan Başkan Barçin, şunları kaydetti:"Tüm milletimizin başı sağ olsun, Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ailelerine Allah sabır versin, yaralı vatandaşlarımıza da Allah acil şifalar versin. Bölgede vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına ciddi bir çalışma yapılmaktadır. Biz de bugün ilçemizde belediye meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte oradaki vatandaşlarımıza bir nebzede olsa yardımda bulunmak, onlara destek olmak, onlarla birlikte olduğumuzu göstermek adına ilçemizde çeşitli kampanyalar başlattık. Tüm imkanlarımızla oradaki vatandaşlarımızın yanlarındayız. ilçemize düşen ney görev varsa biz hazırız ve vatandaşlarımızda bu hassasiyet içerisinde." Dedi.
AFAD İl Müdürlüğü’nün öncelikli yardım malzemelerinide belirlediğini belirten Başkan Barçin, “AFAD İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmede öncelikli talep edilen yardım malzemeleri ısıtıcılar, kuru gıda, kıyafet ve nakdi yardım olduğu söylendi. Bizde Manyaslılar olarak bu konuda hassasiyet göstererek afet bölgesi Elazığ’ın yanında olduğumuzu göstermeliyiz” diye konuştu.
Haber : Tülay KELEŞ