Tarih: 21.12.2023 14:51

Manyas doğalgazına kavuşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’ın başkanlığında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Taylan Öztaylan, İsmail Ok ve Mustafa Canbey ile birlikte Balıkesir ilimizdeki enerji yatırımlarının değerlendirildiği geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü ve Ak Parti'den Manyas Belediyesi aday adayı olan İbrahim Koman ve Ak Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay’ın da hazır bulunduğu toplantıda, ilçemizin doğal gaz beklentisi de toplantının önemli gündem maddelerinden birisini oluşturdu. Toplantının ardından  açıklamalarda bulunan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Manyas'ın doğalgaz arzının 2024 yılı planlamasına alındığını belirtirken, "Öncelikle güzel ilçemiz Manyasımıza hayırlı olmasını diliyorum. Balıkesir'in enerrji yatırımlarının değerlendirdiğimiz bu toplantıda en önemli gündem maddesini Manyas'ın doğalgaz ihtiyacı oluşturdu. Çok uğraştık çok çalıştık ve sonunda başardık. Manyas’a doğalgaz arzı 2024 yılı programı içerisine alınmış ve 2024 yılının son çeyreğinde ilçede kullanıma sunulacağının sözünü aldık. Mevzuat gereği olan Meclis Kararı da alınmıştır ve 2024 yılı ilk çeyreğinde ilgili lisans başvurusu yapılacak olup, başvuru ile birlikte ilk kazma vurulacak." dedi. 
Yapılan planlamaya göre gazın ilçeye Kızıksa'dan verileceğini söyleyen Öztaylan, "Kızıksa Mahallesi'nde bulunan HEKTAŞ fabrikasına giden hattan branş alınarak 10 km’lik bir çelik hat ile ilçenin gaz arzının sağlanması planlanmaktadır. Balıkesir'e olan ilgi ve alakaları ile Manyas’ın yıllardır beklediği doğalgaz müjdesi için Sayın Bakanımız Alpaslan Bayraktar’a  teşekkürlerimizi arz ediyor, marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla yoluna devam eden Kuvâ-yi Milliye şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gayret bizden, takdir Allah’tandır!" şeklinde konuştu. 
Haber : Taygun Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —