Manyas Kelle Peyniri İstanbul Peynir Fuarı’nda tanıtılacak

200 çeşidiyle dünyanın en zengin peynir kültürlerinden birine sahip olan Türkiye’nin peynir çeşitliliğinin tanıtılmasını hedefleyen 3. İstanbul Peynir Fuarı, 18-21 Mayıs 2022’de İstanbul’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’n

Manyas Haber 17.05.2023 18:32:00 704 0
Manyas Kelle Peyniri İstanbul Peynir Fuarı’nda tanıtılacak

200 çeşidiyle dünyanın en zengin peynir kültürlerinden birine sahip olan Türkiye’nin peynir çeşitliliğinin tanıtılmasını hedefleyen 3. İstanbul Peynir Fuarı, 18-21 Mayıs 2022’de İstanbul’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda Manyas Belediyesi öncülüğünde Manyas’ın coğrafi işaretli meşhur kelle peyniri de hem tüm Türkiye’ye hem de yurt dışı satış temsilcilerine tanıtılacak.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin fuar ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Kelle Peynirimizin tadına bakmak için herkesi standımıza bekliyoruz. “ dedi.
Peynir sektörünün üretim ve satışlarının katlanarak artması ve dünyada hak ettiği yeri almasını amaçlayan organizasyonun ilki 2019 yılında yapılan 1. Ulusal Peynir Festivali oldu. 200’ü aşkın katılımcı firmayla 50 binden fazla profesyonel ve genel ziyaretçinin katıldığı etkinlikte, ticaret borsaları, sanayi odaları ve kalkınma ajansları da yer almıştı.
Haber : Pınar Demirçeviren