Tarih: 27.03.2023 21:29

Manyas'ta Çanakkale Zaferi yıldönümü törenlerle anıldı

Facebook Twitter Linked-in

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Manyas'ta Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Daha sonra Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program için Anadolu Lisesi konferans salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan burada ki programda Atatürk Orta Okulu Müdürü Erdal Daban’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında yaptığı “Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk Milletinin Anadolu’da ki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.” sözleriyle devam etti.
Konuşma sonrası okul öğretmenlerinden Murat Çınar tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi sinevizyon gösterimi izlendi. Atatürk Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencisi Sümeyye Caner “Çanakkale Destanı” şiirini okudu. Öğretmen Ezgi Çiçek yönetiminde oratoryo gösterisi izlendi. “Hey Onbeşli türküsünün “hikâyesi ile süren program Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 Törenlere Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Belediye Başkanı Tancan Barçın, AK Parti İlçe Başkanı Yücel Günay, siyasi partilerin başkanları, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —