Tarih: 21.07.2022 16:01

Manyas'ta sivrisinek kabusu

Facebook Twitter Linked-in

Gerek Manyas merkezde gerekse kırsal mahallelerde oturan vatandaşlar, sivrisinekler yüzünden mağdur olduklarını belirterek, “Sıcakların iyice arttığı şu günlerde evlerimizde cam açamıyoruz, henüz bir ilaçlama yapıldığını göremiyoruz.  Evlerimiz sivrisinekten geçilmiyor. Bu sinek sorununa lütfen çözüm bulunsun" dediler.  

Özellikle bayram tatili süresince ülkemizin bir çok yerinden memleketine gelen vatandaşların karşılaştıkları sivrisinek kabusu konusunda isyan ederlerken gazetemize bir çok şikayet mesajı gönderildi. 

Bayram tatili için Manyas'a gelen vatandaşlar sivrisinek konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Manyas Belediyesi'nin koordineli bir şekilde düzenli olarak ilaçlama yapması gerektiğine vurgu yaparken, "Manyas'ımızın verimli topraklarının büyük çoğunluğunda çeltik üretimi yapılıyor. Çeltik suda yetişen bir bitki olup, bu durum bolca sivrisineğin oluşumuna neden oluyor. Manyas Belediyesi Büyükşehir'den de destek alarak bu sinek işine bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Yoksa bizler evlerimizde cam açamaz hale geldik." dediler.  

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da “Sivrisinek mücadelesiyle ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bir protokol vardı. Buna göre araç ve sivrisinek mücadelesinde kullanılacak ilacı büyükşehir karşılayacak, biz de belediye olarak ilaçlamayı gerçekleştirecektik. Bu geçen yıla kadar böyle devam etti. Ancak geçen yıllarda ilaçlama yaparken motorine 70-80 bin TL öderken, bu yıl akaryakıt fiyatları üçe katladı. Günümüz şartlarında bu rakam 350-400 bin lirayı buluyor bunu da ödemeye bizim gücümüzü zorlar. Bu konuyu daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik, sonuç alamadık. Bugüne kadar ki yaşanan mağduriyet bundan kaynaklıdır." dedi.  

Vatandaşların sivrisinek konusunda şikayetinin farkında olduğunu belirten Başkan Barçin "Biz de ilçe halkımızın sivrisineklerden mağdur olmalarını ister miyiz? Ancak son yaptığımız girişimler sonucu büyükşehir akaryakıt ödeneğini kabul etti, bugün, yarın ilaçlamaları inşallah başlatacağız.“ diye konuştu. 

Öte yandan sivrisineklerin ürediği sulak alanlar ve azmaklarda, ilçemiz Çeltik Komisyonu tarafından 15 Nisan itibarıyla larva halindeyken gerekli ilaçlı mücadelenin yapıldığı bildirildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —