Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı düzenlendi

Manyas İlçe Müftülüğü tarafından, Manyas Halk Eğitim MüdürlüğüKonferans Salonu´nda Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 'Peygamberimiz ve Aile' temalı konferans verildi.

Genel Haberler 20.11.2019 09:09:13 679 0
Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı düzenlendi

Sunuculuğunu Çarşı Camisi İmam-hatibi Salman Temur’un yaptığı etkinlik Çamlı Mahallesi imam-hatibi Fatih Ceylan tarafından  okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Fehmi Aydınlı açılış konuşmasında ayetlerle peygamberimizin aileye verdiği önemi anlattı. 
Konuşmaların ardından Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Hadis Bilimcisi Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından “Peygamber ve Aile" konulu konferans verildi. Aile ve aile birliğinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Aşık’a konuşmasının ardından Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya tarafından çiçek takdim edildi. Konferansa Gönen Müftüsü Şaban Apaydın ile bazı kurum amirleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldılar. Etkinlik kapsamında Manyas Müftülüğü tarafından öğrenciler arasında düzenlenen “Peygamber ve Aile" konulu kompozisyon dalında liselerde 1-Neslihan Okur 2- Gülcan Biçer (Anadolu İHL 3- Gamze Aktaş (Manyas Anadolu Lisesi)ödüllerini ilçemiz Kaymakamı Muhammed Kaya verirken, ortaokullar da şiir dalında İmam-Hatip Ortaokulundan 1- Feyza Nur Eyşen Çavuş, 2. Setenay Sayın ve 3. Medine Zurbat ‘a  ödülelrini Prof.Dr. Nevzat Aşık verdi. 
Haber : Sibel ERTAN