Mevlit Kandili’ni kutladık

Bu yıl 26-30 Ekim tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası’nı ve Peygamberimiz (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıldönümünü kutladık.

Manyas Haber 8.11.2020 22:59:15 429 0
Mevlit Kandili’ni kutladık

Geçtiğimiz hafta 28 Ekim Çarşamba günü camilerimizde Peygamberimizin Dünya’ya teşriflerinden dolayı camilerimizde vaaz, Kur’an-ı Kerim okunurken, ilçe Müftüsü Ahmet Altacı ise gecenin sonunda dua ettirdi.  

Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki konusunun “Peygamberimiz ve Çocuk” teması olarak belirlendiğini açıklayan Müftü Altacı’nın bu sözü Atatürk Mahallesi (TOKİ) Fatih Camisi’nde amacına ulaştı. Çünkü o gece cemaatin çoğunluğunu çocuklar oluşturuyordu. 

Çocukların Mevlid Kandili’nde camide bir araya gelmesi büyükleri tarafından da takdirle karşılandı. 

Müftü Altacı, esnafın ve vatandaşların mevlit kandillerini tebrik etti 

Manyas İlçe Müftüsü Ahmet Altacı, hafta içerisinde idrak ettiğimiz Mevlit Kandili dolayısıyla çarşı esnaflarını ziyaret ederek kandillerini tebrik etti. 

Beraberinde Merkez Camisi İmam-Hatibi Salman Temur ve müezzini Hüseyin Altın ile birlikte esnafları ve caddede karşılaştığı vatandaşların Mevlit kandillerini tebrik eden Müftü Altacı “Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘in dünyaya teşriflerinin gerçekleştiği bu kutlu günü, esnafımız ve vatandaşlarımızla da paylaşmak istedik. Ben tüm İslam Alemi’nin ve Manyas halkının Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.“ dedi.