Müdür Çelik Sözleşmeli Üretim Modelini Anlattı

Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin bu yıl uygulamaya koyacağı sözleşmeli üretim modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Haberler 9.05.2020 19:45:33 423 0
Müdür Çelik Sözleşmeli Üretim Modelini Anlattı

Sözleşmeli tarım modeliyle birlikte çiftçinin pancardan sonra ekecekleri ürünün tohumunu, gübresini ve nakit avansının  Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından ödeneceğini açıklayan Çelik “Böylelikle çiftçinin pancardan sonra ekeceği ürünün tohumunu, gübresini, nakit avansını krediye muhtaç olmadan, herhangi bir borca, faize veya kefile ihtiyaç duymadan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ  tarafından ödenecek” dedi.
Piyasanın üzerinde alım garantisi
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ sözleşmeli üretim yapan çiftçilere piyasa fiyatının üzerinde alım garantisi de vereceğini açıklayan Çelik “Pancar çiftçisi münavebe sistemine göre pancar ekmediği dönemde yüzde 80 oranında buğday, mısır, arpa ve ayçiçeği ekiyor. İlk etapta bu ürünler proje kapsamına alınırken sonraki yıllarda ihtiyaca göre diğer ürünler de eklenebilecek. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ olarak yeni projesiyle 2,5 milyon ton ile Türkiye’nin hububat üretiminin yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu projesiyle hububat üretimini artırabilmek için yalnızca pancar ekimi yapılan arazilerde değil, pancar çiftçisine pancar ekimi yapmadığı kuru tarım arazilerinde de destek olacağız. Bu proje kapsamında 4 milyon dekarlık alanda hububat üretimi hedefleniyor” ifadesini kullandı.                         Haber Merkezi