MZO Başkanı Danç 'Sözleşmelere Uyulmalı'

Özellikle salça ve konserve fabrikaları için sözleşmeli üretim yapan üreticilerin sorunlar yaşadığını vurgulayan Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç “Üretim bolluğundan dolayı serbest piyasada domates fiyatlarının düşük ol

Manyas Haber 5.09.2020 13:34:07 458 0
MZO Başkanı Danç

Özellikle salça ve konserve fabrikaları için sözleşmeli üretim yapan üreticilerin sorunlar yaşadığını vurgulayan Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç “Üretim bolluğundan dolayı serbest piyasada domates fiyatlarının düşük olması nedeniyle salça ve konserve fabrikaları, tek taraflı olarak imzaladığı sözleşmelerle üreticiden alım yapmıyor. Fabrikaların birçoğu üretici ile 55 ila 57 kuruşa anlaşma yapmalarına rağmen piyasadaki ürün fazlalığından fiyatlar 30 kuruşa serbest piyasadan mal almakta ve üreticiye ürünlerini bu fiyattan satmaya zorlamaktadırlar.”dedi.

-Cezai müeyyide olmalı
Danç devamında şunları söyledi “Fabrikalar üreticilerle yaptıkları  tek taraflı yaptıkları sözleşmelere riayet etmiyor çünkü cezai müeyyidesi yok. Bu konuda cezai müeyyide uygulanmalı. Ticaret Bakanlığı konunun takipçisi olmalı. Sözleşmeli üretim yapılan yerlerde daha fazla denetim gerçekleştirilerek sözleşmelere riayet ediliyor mu diye bakılmalı. Sözleşmeli üretim konusunda sadece bir yönetmelikle idare ediliyor. Sözleşmeli üretim biran önce kanunla düzenlenmeli ve cezai müeyyide getirilmelidir”
Haber : Sibel ERTAN