Tarih: 30.10.2023 13:18

Öğrenciler Göz Taramasından Geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

İlçemiz iş insanlarından Erdinç Tecimen’in özel hastane sahipleri Ahmet ve İbrahim Özkul ile ikili ilişkileri sonucu Bursa’da sağlık hizmeti veren özel bir hastane ilçemize gelerek İstiklal İlkokulunda ki tüm öğrencileri göz taramasından geçirdi. Taramayı yapan hastane doktoru eğitimde göz sağlığının önemine dikkat çekerken, ““Şu anda çocuklarımıza göz taraması yapıyoruz. Çocuklarda görme tembelliği veya şaşılık gibi tedavi edilebilir problemler var mı diye tedavi edilebilir yaş grubunda tarama yapıyoruz. Değerleri yüksek olan öğrencilerimizi muayeneye çağıracağız. Erken teşhis çok önemli. Çocuklarımızdan eğitim anlamında daha iyi verim alabilmemiz için çocuklarımızın gözlerinin sağlıklı olması  gerekiyor. İyi göremeyen çocuklardan başarı beklenemez.” dedi.
Tarama sonrasında gözlerinde problem yaşayan öğrenciler tespit edilirken, bu öğrencilerin ailelerine durumları bildirildi. Özel hastane sahipleri Ahmet ve İbrahim Özkul ile hastane Müdüresi  Mihriban Ürkmez Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulmuttalip Erek’i makamlarında ziyaret ettiler.
Kaymakam Emre Yeşil ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erek hastane sahipleri Özkul kardeşlere bu davranışlarından dolayı teşekkür ettiler. 
Taramalardan okulda hazır bulunan yaklaşık 400’ü aşkın öğrencinin yararlandığı belirtildi.
Haber : Pınar Demirçeviren




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —