Ören yerlerine giriş, bilgilendirme, yönlendirme ve güvenlik tabelaları konulacak

Manyas İlçesi kırsal Eski Manyas (Poimanenon) Mahallesi’nde Roma ve Bizans döneminden kalma kale kalıntıları ile Osmanlının ilk döneminden kalma cami, türbe ve hamam kalıntılarının bulunduğu noktalara giriş, bilgilendirme, yönlendirme

Manyas Haber 31.01.2022 15:14:54 499 0
Ören yerlerine giriş, bilgilendirme, yönlendirme ve güvenlik tabelaları konulacak

Manyas İlçesi kırsal Eski Manyas Mahallesi Muhtarı Can Güney, Reşat Fidan ve Fahri Şahin’den oluşan heyet Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Vekili Salih Çakan ile Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç’ı makamında ziyaret ettiler. 

Manyas heyeti ilgili kurumlara yaptıkları ziyaretlerinde, İlçedeki ören yerlerine yapılması düşünülen giriş, bilgilendirme, yönlendirme ve güvenlik tabelaları konusunda bir sunum yaptı. Görüşme oldukça verimli geçerken, tabelaların yapılması için kurul kararının olması gerektiği, bununla ilgili çalışmaların başlatılacağı bildirildi. 

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan görüşme esnasında tarihi eserlerin tanıtımında yapılması gerekenler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. 

Balıkesir’de gerçekleştirilen ziyaretler hakkında gazetemize bilgi veren Eski Manyas Mahallesi Muhtarı Can Güney, “Balıkesir’den güzel haberlerle ilçemize dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Manyas ilçemize hem de Eski Manyas Mahallesi’ne çağ atlatacak olan projemize verdikleri destekten dolayı iki kurumada mahallem adına teşekkür ederim.” dedi.