Peynir Fuarına Manyas Damga Vurdu

Birincisi 2019 yılında düzenlenen ve salgın nedeniyle iki yıl ara verilmek zorunda kalınan İstanbul 2. Peynir Fuarı sona erdi. Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2. İstanbul Peynir Fuarı ve Zeytin Fest

Manyas Haber 8.03.2022 02:18:32 433 0
Peynir Fuarına Manyas Damga Vurdu

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel peynirlerini tanıtmak için bu fuarda buluşan üretici markalarla birlikte Manyas Belediyesi’nin öncülüğünde Manyas Süt Üreticileri Birliği’nin katkılarıyla ilçemizden 2 iki firma Manyas’ta coğrafi işaretli lezzeti olan Manyas Kelle Peyniri’nin tanıtımını yaptı. 
Peynir fuarında amaçlarına ulaştıklarını söyleyen ve fuar boyunca fuar merkezinde konukları ağırlayan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, ilçemizle özdeşleşen ve ülke genelinde haklı bir üne sahip kelle peynirimizin daha geniş kitlelere tanıtımını amaçladıklarını bunda da başarılı olduklarını söyleyerek, fuara gelerek stantlarını ziyaret eden konuklara teşekkür etti. 
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş ise “Bundan on yıl önce başlayan Manyas Kelle Peynirine coğrafi işareti alma konusunda ki sevdamız sonuca ulaşmıştı. Biz Manyas Süt Üreticileri Birliği olarak ülkemiz genelinde kurulan peynir ve süt ile ilgili hemen her fuara katılım gösterdik. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Manyas Belediyesi’nin de stant temin ettiği 2.Peynir Fuarına katılım gösterdik. Bizim için çok olumlu ve geri dönüşümü olan ve olmaya devam edeceğinden şüphe duymadığımız fuarda standımıza gelerek bizleri onurlandıran başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere Manyas’ın önceki dönem kaymakamlarımızdan ve şuanda İstanbul Çekmeköy Kaymakamı olan Resul Çelik’e, ilçemizin ve süt ürünlerimizin tanıtımı noktasında bize her zaman destek veren Manyas Belediye Başkanımız Tancan Barçın’a, ilçemizde ki STK temsilcileri ile İstanbul’dan standımızı ziyaret eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim, fuar da yanımız da görmek istediklerimizi maalesef göremedik, tabi buda bizi üzdü” dedi.
4 Gün boyunca devam eden fuarda Manyas Belediyesi’nin kurmuş olduğu stant çok büyük ilgi görürken fuara katılım sağlayan peynir üreticileri tahmin edilenin üzerinde bir satış gerçekleşmesi nedeniyle Manyas’ta bulunan mandıralarından takviye peynir getirttiklerini belirttiler.
Haber : Sibel Ertan