Prof. Dr. Nevzat Aşık ilçemizde konferans verdi

Manyas İlçesi’nde Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından konferans verildi.

Manyas Haber 11.10.2022 12:37:00 2128 0
Prof. Dr. Nevzat Aşık ilçemizde konferans verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birbirlerine yakın zamanlarda olması nedeniyle Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı birleştirmesi nedeniyle iki hafta birlikte idrak ediliyor. 

Bu nedenle Manyas Müftülüğü Konferans Salonu’nda sunuculuğunu Çarşı Camisi İmam Hatibi Salman Temur’un yaptığı programda hadis araştırmacısı Prof. Dr. Nevzat Aşık "Cami ve İrşad "konulu bir konferans verdi. 

Konferans öncesi kırsal Çamlı Mahallesi İmam Hatibi Hüseyin Selman Atabek Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. 

Manyas Müftüsü Abdullah Bostan yaptığı açılış konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılında başlattığı, Hz. Peygamberi anmaktan, anlamaya şiarıyla başlattığı Mevlid-i Nebi Haftası’nın milletin kalbinde var olan peygamber sevgisini harekete geçirdiğini, haftanın toplumsal birlik oluşturmaya davet edildiğini, Diyanet Başkanlığı tarafından 1986 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın düzenlendiğini dile getirdi. 

Prof. Dr. Nevzat Aşık ise, hayatın içinden seçtiği ve yaşamından kesitleri sunduğu konferansı katılımcılar ilgiyle izlendi. Konferans sonunda yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler arasında dereceye giren ilk üç kursiyer Elif Binbolat (Salur Kur’an Kursu), Ayşegül Özenç (Diyanet Okuma Kursu), Yusuf Yalçın (Çarşı Camisi Kur’an Kursu) hediyeleri takdim edilirken, Meryem Altun, Elif Şahin, Berra Balabant, Mehmet Barlas Yavuz, Sadettin Kuzey Sert, Buse Akar, Hayriye Yıldız, Musa Sağdıç ve Arda Güneş’e hediye zarfları dağıtıldı. 

Programa Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Günaydın, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay, İlçe jandarma Komutanı Ütğm. Mevlüd Taş, Gönen Müftüsü Ahmet Duran ile çok sayıda kadın ve erkek dinleyici katıldı. 

 

 


Anahtar Kelimeler: . . Nevzat ilçemizde konferans verdi