Tarih: 01.12.2020 22:59

Sonbaharın en güzel yürüyüşünü gerçekleştiriyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Manyas’a bağlı kırsal Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşları en az 55 olan kadınlı, erkekli bir grup, her Pazar günü birlikte dağ, bayır yürüyerek hem spor yapıyor hem de çevreyi keşfediyorlar. 

Manyas’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kafkasya’dan göç eden gürcü kökenli eski ismiyle Sultaniye daha sonra Cumhuriyet’in kuruluşu sonrası ismi Cumhuriyet olarak değiştirilen mahallede çoğu emekli olan 15-20 kişilik grup her Pazar günü mahallelerinden yola çıkarak, Ketenlik Deresi, Keçiağılı, Peynirkuyu Mahalleleri mıntıkalarından geçerek vadiye ulaşıyorlar. Bıçkı Deresi adı verilen derenin çevresinden sonra kırsal Yayla Mahallesi’ne kadar yürüyerek buradan geri dönüyorlar. Burada piknikte yapan grup yaklaşık 15 km. yolu yürümüş oluyor. 

Yürüyüş grubunda yer alan Semahat Coşkun ve Fatma Keleş isimli bayanlar “Her hafta farklı bir güzergâh seçiyoruz, yolumuz engebeli, dağ, bayır demiyoruz. Hem spor yapmış oluyoruz, hem de çevremizde sonbaharın son doğal güzelliklerine tanıklık ediyoruz.“ diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —