Tarih: 29.07.2020 18:42

Süt Birliği’nden Kooperatif Başkanlarına Yemek

Facebook Twitter Linked-in

Kooperatif başkanlarıyla Salur’da yemekli toplantıda bir araya gelen Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, birliklerine ortak olsun olmasın hiç kimseyi ayırmadan herkesi bu toplantıya davet ettiklerini belirterek başladığı konuşasında katılımcılara birliğin çalışmaları hakkında brifing verdi. Başkan Karakaş, hiçbir kar marjı düşünmeden slaj makinasını birliğe kazandırdıklarına vurgu yaparak “Çiftçimizden satın aldığımız silajı paketleyip, depoluyoruz ve akabinde silaj ihtiyacı olan hayvan üreticilerimize bunu satıyoruz. Bunu yaparkende hiçbir kar marjı düşünmüyoruz. Bedelini de üreticimizin süt alacağından tahsil ediyoruz. Malum silaj süt verimi için çok önemli. Süt verimliliğinin devamını sağlayabilmek adına üreticimize birlik olarak bu hizmeti veriyoruz.” Dedi.
500 Ton Arpa Aldık
Süt Üreticileri Birliği olarak üyelerine yem desteğini de sürdürdüklerini belirten Karakaş, alınan 500 ton mısır ve arpa besi yemini üyelere ulaştırdıklarını söyledi.
Manyas Süt Üreticiler Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, ayrıca yeni satın aldıkları arsa üzerine 5 katlı binanın ilk 2 katına idari bina, satış ofisleri ve tahlil laboratuvarı yapacaklarını, bunu 2021 yılının ilk üç ayı içerisinde bitirmeyi öngördüklerini açıkladı. Karakaş, birlik bünyesinde üyelerine yönelik arpa ve mısır flakesi hayvan besi yemi satışlarının devam ettiğini, şimdiye kadar 500 ton mısır ve arpa besi yemi alarak üyelerine dağıttıklarını sözlerine ekledi.
Konuşmasının ardından kooperatif başkanlarının sorunlarını dinleyen Karakaş, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.
Haber : Pınar DEMİRÇEVİREN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —