Tarih: 23.05.2023 23:46

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 176 yaşında

Facebook Twitter Linked-in

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, vatandaşların mülkünü güvenli şekilde emanet ettiği köklü bir kurum olarak 176 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. 
Manyas Tapu Müdürü İhsan Koyun, ülkemiz de ilk tapu teşkilatının 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Ameri Kalemi adıyla kurulduğunu, Cumhuriyet’e kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürdüğünü hatırlattı. 
Bir ülkenin en değerli ve en önemli servet kaynağının toprak olduğunun altını çizen İhsan Koyun, toprak insan ilişkilerinin devlet hayatından önce başladığını ve her ülkenin kendi farklı yasal, sosyal ve siyasi yönetim biçimlerine uygun bir düzenlemenin yapıldığını vurguladı. 
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün geçmişten, geleceğe mülkiyetin garantisi olduğunu söyleyen İhsan Koyun, 1866 yılında çıkan tarifname ile Defter-i Hakan-i adı ile işlemlerini sürdüren bugünkü adıyla TKGM’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtere, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Tapu Müdürlüğü’nde tapu sicili ve diğer müdürlüğün sorumluluğunda bulunan görevlerin icra edildiğini dile getirdi. 
Haber : Sibel Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —