TMO Hububat Alım Merkezi açıldı

Manyas İlçesi’ne bağlı Akçaova kırsal Mahallesi’nde geçen yıllar da olduğu gibi bu yıl da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alım merkezini açıldı.

Manyas Haber 12.07.2023 04:41:00 484 0
TMO Hububat Alım Merkezi açıldı

TMO hububat alım merkezinin açılışına Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürü Salih Aksu, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok, Ziraat Odası Başkanı Kudret Özden ve yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler katıldı. 
Hububat alımlarının günlük 500 ton ile başladığı ileriki günler de bu rakamın arttırılacağı açıklayan TMO Bölge Müdürü Aksu, alımların son römork gelene kadar devam edeceğini bildirdi. 
Alım sezonun çiftçimize hayırlı olmasını dileyen Aksu, hasat sezonunun yoğun geçtiğinden randevular da sıkışıklar olabileceğini telaşe kapılacak bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. 
Manyas Ziraat Odası Başkanı Kudret Özden ise ilçe genelinde 80 bin dekar alanda buğday, 10 bin dekar alanda arpa ekiminin yapıldığını ve hasadın sürdüğünü hava sıcaklığından dolayı biçimlerin sabahın erken saatleri ile gece yapıldığını ifade eden Özden, ortalama verimin bugüne kadar yapılan hasatlar da dekar başına 500 kgr olduğunu, TMO’nun buğdayın kilosunu 8.25 kuruştan satın aldığını 1 liralık destekle 9.25 kuruşa geldiğini belirtirken, serbest piyasada buğdayın 5,5-6 liradan satıldığını, arpanın ofis tarafından 7 liradan, buna 50 kuruşta kilo başına prim verildiğini tüccarın ise arpayı 4-4,5 TL arasında satın aldığını sözlerine ekledi.  
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: Hububat Merkezi açıldı