TOKİ konutlarının termal su ile ısıtılması planlanıyor

Manyas Belediyesi Kültür Salonu’nda geçtiğimiz Pazartesi günü TOKİ konutlarının termal su ile ısıtılmasını amaçlayan bir toplantı yapıldı.

Manyas Haber 18.06.2021 18:30:18 664 0
TOKİ konutlarının termal su ile ısıtılması planlanıyor

Manyas İlzesi kırsal Kızık Mahallesi’nde Cihan Bozkurt isimli şahsın kendi mülkiyetinde bulduğu termal suyun ilçede ki Atatürk Mahallesi TOKİ konutlarında ısıtma da kullanılması için çalışmalar başlatıldı. 

Atatürk Mahallesi’ndeki site yöneticileri ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın’ın da katılımıyla, Belediye Kültür Salonu’nda TOKİ konutlarının termal su ile ısıtılması konulu toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıda söz alan termal suya sahip Cihan Bozkurt, apartman sakinlerinin anlaşmalı oldukları bir bankaya 30 ay vade ile kredilendirileceğini ve akabinde çalışmalara başlanacağını açıklarken, termal suyun binanın yakınına geldiğinde, geri ödemelerin başlayacağını söyledi. 

Katılım payının daire başına 15-18 bin lira civarında olacağını, bir, kaç yılda kendisini amorti edeceğini dile getiren Bozkurt, toplantıya katılan site ve blok yöneticilerinin daire sahiplerinin de görüşleri doğrultusunda bu konu da olumlu veya olumsuz kararlarına göre, termal mülkiyetinin sahibi tarafından blok yöneticileriyle teknik sözleşme imzalanacağı açıkladı. 

Toplantının bir diğer konuşmacısı Prof. Dr. Turan Erdem ise termal ısınmanın olumlu yönlerinden bahsederken, termal suyla ısınmadan yararlanmak isteyen daire sayısı arttıkça katılım bedelinin de düşeceğini belirtti. 

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ise yaptığı konuşma da  site yöneticilerinin bir avukat aracılığıyla teknik sözleşmeleri imzalamalarını isteyerek, bunun her iki tarafında lehine olacağını kaydetti.