Ülker Güven Tazeledi

Manyas ilçe kongresinde İsfendiyar Ülker ile Ulvi Çare başkanlık mücadelesi verdi. Kazanan 74 oyla Ülker olurken Çare 35 oyda kaldı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ‘in divan başkanlığını üstlendiği kongreye CHP İl Başkanı

Genel Haberler 8.01.2020 00:26:34 721 0
Ülker Güven Tazeledi

CHP Manyas İlçe Kongresi CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in divan başkanlığında geçtiğimiz Cumartesi günü belediye eski düğün salonunda yapıldı. Saat 11.00 de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası divan başkanlığının oluşturmasıyla birlikte kongre de başlamış oldu. Partinin yönetim ve hesap raporları okunup ibra edildi. Divana verilen önerge ile konuklara 5 dakika, delegelere ise 3’er dakikalık konuşma süresi verildi. Delege olarak Salim Ülkü söz alırken, kişiye bağlı delege olmayacağının değil, parti ilkelerine bağlı delege olunması gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili Ahmet Akın ise özetle Cumhurbaşkanın asgari ücretin belirlenmesinde jest yapacağını söylediğini belirterek “Jestini gördük, işçi kardeşlerimiz de gelecek seçimler de AK Partiye gereken jesti göstereceklerdir. Biz Türkiye’nin umuduyuz, umut olmadan başarı olmaz. Balıkesir’e verilen hiçbir söz bu iktidar tarafından yerine getirilmedi. Artık Türkiye’yi yönetemiyorlar“ diye konuştu.

26.Dönem Milletvekili Mehmet Tüm kanal İstanbul için bu bir çılgın proje değil, soygun proje olduğunu iddia ederek, AK Parti’nin bu ülkeye verecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Belediye Başkanı Tancan Barçın ise konuşmasında partini ilçe başkanı ve Belediye Başkanının saygı çerçevesi dahilinde istişare ile karar vermesi gerektiğine vurgu yaparak, yerel seçimler de kendisiyle birlikte mücadele veren ve başarıda imzası olan örgüte de teşekkür etti. Daha sonra sırasıyla Eski il başkanı ve başkan adaylarından Ender Biçki, ilçe başkanlarından Ömür Boyuer, il başkan adayı Hilmi Okur, eski milletvekili adaylarından Cemil Yavuz, Behiç İstanbulluoğlu, yine eski milletvekili adayı Seval Bozkurt ve son olarak İl Başkanı Serkan Sarı söz aldı. Başkan adaylarından Ulvi Çare, tüm partililer ile kolkola iktidara yürümek, ilçenin muhtaç olduğu liyakatı geri getirmek için ve hiçbir partiliyi ötekeleştirmemek için aday olduğunu söyledi .
Daha sonra ise söz alan Av. İsfendiyar Ülker ise seçim süreci boyunca kendisi hakkında konuşan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ve rakibi Ulvi Çare’ye çok kırgın olduğunu belirtirken, “Bizim partimizde Binali Yıldırımlara yer yoktur.” Dedi. Başkan Ülker “Seçim süreci boyunca benim hakkımda yalan yanlış bir sürü şey konuşuldu. Bu konuşmalara hiçbir zaman karşılık vermedim ancak bunlar beni derinden yaraladı. Biz parti olarak 2 dönem Manyas’ta seçim kazandık. Bu seçimleri biz hep beraber kazandık. Kim ki eğer bu seçimleri tek başıma ben kazandım derse büyük bir yanılgıya düşer. Bu başarı örgütlü çalışmanın ürünüdür. Örgütü hiç kimse yok sayamaz.” Diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada Av. İsfendiyar Ülker beyaz, diğer aday Ulvi Çare ise mavi listeyle yarışa girdi. 109 delegenin oy kullandığı seçim sonrası oyların 74’ünü alan Ülker 6. kez CHP’nin ilçe başkanı olurken, Ulvi Çare ise 35 oy aldı. Av. İsfendiyar Ülker başkanlığında ki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu;
Taner Çelik, Yusuf Çelkin, Meltem Danç, Ali Erkan, Remzi Güngör, Gülay Mat, Hakan Özel, Onur Öztürk, Gülşah Şara,Sadettin Şen.
Haber : Sibel ERTAN


Anahtar Kelimeler: Ülker Güven Tazeledi