Vali Şıldak'tan İlçemize Ziyaret

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ilçemize ilk ziyaretini geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Manyas Haber 5.09.2020 13:37:51 413 0
Vali Şıldak

 Valimiz  Hasan Şıldak ve beraberinde ki Emniyet Müdürü Hasan Onaran'ı Hükümet Konağı girişinde Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Belediye  Başkanı Tancan Barçın,İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tarık Hekimoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm.Erdinç Boztepe ve Emniyet Amiri Enes Dündar karşıladılar. Vali Şıldak Kaymakamlık makamında kendisini karşılayanlar ile birlikte Şöförler Odası Başkanı İhsan Pilaz ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş ile bir süre sohbet etti. Vali Şıldak'a Kaymakam Muhammed Kaya tarafından ilçemiz ebru sanatçısı ,emekli öğretmen Osman Şimşek tarafından yapılan ebru eseri verildi. İlçemiz  Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş ise Manyas Kelle peyniri ve ilçe de üretimi yapılan peynir çeşitlerinden hediye paketi sundu
Karakaş hediye paketlerinden İl Jandarma Alay Komutanı ve İl Emniyet Müdürüne de hediye etti. Karakaş "Bundan sonra siz bizim kelle peynirimizin tanıtımını yaparsınız artık "diyerek espri yaptı. Kaymakamlık çıkışında toplu bir fotoğraf alındıktan sonra Hükümet Konağı bahçesinde dolaşan ve buraya yapılması planlanan ek bina ile ilgili Kaymakam Kaya ile istişarelerde bulunan Vali Şıldak, Kaya'ya daha önce görev yaptığı Burdur'un Karamanlı ilçesinde ki binayı örnek alabilecekelrini ve bu ilçenin Kaymakamıyla bir görüşmesini istedi.
     

İlimiz  Valisi Hasan Şıldak buradan kurum amirleriyle Müftülük toplantı salonunda yapacağı tanışma toplantısına girmeden Olcay Çare'ye ait kahvehane de vatandaşalrla ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Müftülük salonuna girişte Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Kadir Demiröz tarafından karşılanan Vali Şıldak ve beraberindekiler müftülük salonunda ilçemizde ki kurum amirleriyle kısa süreli bir tanışma toplantısı yaptı. Şıldak, toplantıdan sonra ise sırasıyla  İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret ederek, bir süre personel ile sohbet etti. Son larak yine çarşıya gelen ve beraberindekiler ile çarşı esnafı ile ayaküstü selamlaşan Valimiz Hasan Şıldak kısa bir süre de Yusuf Güngör'e ait kahvede vatandaşlarla birlikte kısa bir süre oturdu. Sohbet esnasında Özcan Küçük Vali Hasan Şıldak'a ilçemize doğalgaz getirilmesi konusunda destek olmasını isteyerek "Kaymakamımız mücadele ediyor, yakınımız da Dünyaca ünlü bir Kuşcenneti var, kömür gazı başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm canlıları da olumsuz etkiliyor. Yakın ilçelerimiz de doğalgaz var, sizlerinde desteğini bekliyoruz Sayın Valim "diyerek, destek isteğind ebulundu. Ziyaretler sonrası çarşı içerisinde vatandaşlarla selamlaşıp, kısa sohbetler yapan Şıldak, COVİD-19 tedbirleri konusunda da vatandaşlara dikkatli olmalarını ve kurallara uyulması  gerektiğini anımsatarak, gördüğü tablonun sevindirici olduğunu vurguladı. Vali Hasan Şıldak daha sonra ilçemizden  ayrıldı. 
Haber : Sibel ERTAN