Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde vadeli yem satışı

Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, bu yılda üreticinin gerçek dostu olduğunu gösterdi.

Manyas Haber 5.02.2022 13:31:20 440 0
Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde vadeli yem satışı

Bölgemizde gerek üreticiden aldıkları gerekse üreticiye sattıkları ile piyasalarda etkin ve belirleyici rol oynayan S.S. 485 Sayılı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, üretici bazında piyasalarda yaşanan her türlü olumsuzluklara, günlük hatta saatlik olarak yem hammaddelerindeki artışlara rağmen her yıl düzenli olarak devam ettirdiği üreticilere nefes aldıran yem kampanyasını bu senede tekrar ederek gerçek üretici dostu olduğunu kanıtladı. 
Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, gerek tarım gerekse hayvancılık sektöründe üreticinin sorunları ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini söyledi. 
Piyasanın şu an itibari ile belirsizliğine değinen Kalpakçı, “Üretici maliyetler açısından üretmek istemiyor, elinde malı olan elindekini satmak istemiyor, satsa yerine koyamıyor. Onun için üretici birliği olarak her türlü riski göze alarak 18 Temmuz Kurban Bayramı vadeli faizsiz, sabit fiyatlı yem, küspe ve arpa ezmesi satış kampanyamızı başlattık. Üretici olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık, hep kara gün dostu olduk, her zaman elimizi taşın altına koyduk, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Olması gerekenden bu olmalıydı. Çünkü üretici olmazsa, üreten olmazsa bu kurumlarda ayakta duramaz yaşayamaz. Bu kurumlar olmazsa da üreticinin emeği alın teri gerçek değerini hiçbir zaman bulamaz hep mağdur olurlar. Biz üreticiler ile et ve tırnak gibiyiz kapımız gönlümüz onlara her zaman açık. Yaptığımız bu kampanyanın yemde günlük fiyat artışları altında ezilen ortak ve müşterilerimize nefes aldıracak bir kampanya olacağını düşünüyorum faydalı olabilirsek ne mutlu bize.” dedi. 
Başlatılan kampanya hakkında görüşlerini aldığımız ortak ve müşteriler ise, Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin tam ihtiyaç duyulan bir zamanda böylesi bir kampanya kararı almalarından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, başkan ve yönetime teşekkür ettiklerini, diğer kurumlardan da, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi gibi destek beklediklerini dile getirdi. 
Haber : Sibel Ertan