Tarih: 21.12.2023 15:16

Yeniköy’de Beş Vakit Ezanı Kaçırmayan İmanlı Kaz

Facebook Twitter Linked-in

Manyas’a bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde bir kaz her vakit ezan sesini duyduğunda camiye koşuyor.
Manyas ilçesinin kırsal Yeniköy Mahallesi’nde Şerif Öztürk'e ait bir kaz gün içerisinde vakit ezanlarını duyduğu anda camiye gidiyor ve ezan bitene kadar cami duvarının önünde bekliyor. Ezan bitimi sonrası ise öterek caminin yanından ayrılan imanlı kaz yine arkadaşlarının yanına gidiyor. 
15-20 gün önce mahalle halkı tarafından fark edilen durum karşısında vatandaşlar şaşkına dönerken kazın, tüm vakit ezanlarının sesini duyması ile birlikte yem yerken bile olsa sürünün içinden ayrılarak camiye doğru gittiği, sadece akşam ezanları kısa süre de okunduğu için yetişemediği ve yarı yolda kaldığı belirtiliyor. Kazın sahibi Şerif Öztürk "Kendi kendine her ezanda gidiyor, neden gidiyor bilmiyoruz tabi! İmanlı kaz diğer kazların arasından ayrılıp ezan okunduğunda camiye gidiyor." Dedi.
Yeniköy Mahalle Muhtarı Ceyhun Çakır ise "Bu kazımızı bir hafta, on gündür vatandaşlarımız fark etmiş, ezan sesini duyduğunda yem de yese, yerinde de olsa caminin yanına gidiyor, ezan bittiğinde ise dönüp yine sürünün arasına dönüyor." Diye konuştu.
Kazın bu hareketini değerlendiren Manyas Müftüsü Abdullah Bostan ise İsra suresi 44. ayetini örnek göstererek "Yedi gök ve yer bunların içinde bulunanlar Allah'ı tespih ederler. Her şey O'nu hamd ile tespih eder, ancak siz onların tespihlerini anlamazsınız. O Halim’dir, (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) Çok bağışlayandır." Şeklinde görüş bildirdi.
Haber : Pınar Demirçeviren




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —