Yiyecek arayan ayı arı kovanlarını parçaladı

Manyas İlçesi’ne bağlı kırsal Koçoğlu Mahallesi’nde yiyecek arayan ayı arı kovanlarını parçaladı. Ayı saldırısı nedeniyle çok sayıda kovan zarar görürken binlerce arı da telef oldu. Zararın ise 20 bin lira olduğu ifade edildi.

Manyas Haber 4.06.2021 12:22:42 752 0
Yiyecek arayan ayı arı kovanlarını parçaladı

Manyas İlçesi’ne bağlı kırsal Koçoğlu Mahallesi Şahbalı Mevkii’nde Mehmet Çelik’in ormanlık alanda bulunan arı kovanlarına ayı saldırdı. Ayı saldırısı nedeniyle çok sayıda kovan zarar görürken binlerce arı da telef oldu.

Arıların bakımı için kovanlarının olduğu Şahbalı Mevkii’ne giden ve gördüğü manzara karşısında şok olan Çelik, zararının 20 bin lira civarında olduğunu söyledi. Kovanlarına saldıran ayının izlerinden anladıkları kadarıyla büyük bir ayı olduğunun anlaşıldığını söyleyen Çelik, "Bir ayı, izinden takip ettiğimiz kadarıyla tek ve büyük bir ayı. Zannedersem ayılar şimdi inlerinden çıktıkları için aç kaldıkları içinde maalesef önlerine bir şey geldiği zaman böyle acımasızca bu hale getiriyor. Böyle bir şey görmedim bu yaşıma kadar da böyle bir şey yaşamadım. Burada benim zararım en az 20 bin lira. Bütün her şey harap olmuş halde burada. Bunlar yavrulu ve ballı olan peteklerimizi tamamen deforme etmiş, yemiş. Kimisini kırmış kimisini atmış, her tarafa saçmış." dedi.