Balıkesir’in Mart 2014 yılında Büyükşehir statüsüne dahil olmasını takiben tüm ilçelerde olduğu gibi Manyas’ta da su ve kanalizasyon hattında meydana gelen arızalar Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından onarılıyor.
BASKİ onarımı yapıyor ancak onarım için açılan cadde ve sokaklarda ki taşlar kıyıya bırakılıyor, arızası giderilen alanın üzerine malzeme dökülüp geçiştiriliyor.
Özellikle Atatürk Mahallesinde ki cadde ve sokaklar adeta yamalı bohçaya dönüştü.
BASKİ görevlilerine bu iş ne olacak? diye sorduğumuzda BASKİ yetkilileri, onarımı yapılan yerin taş döşeme işinin belediyece yürütüldüğünü, kendilerinin iş karşılığında belediyeye ücret ödemesi yaptığını ileri sürerken, Manyas Belediyesi yetkilileri de geçmiş dönem alacaklarını BASKİ denilen kurumdan zorlukla tahsil edebildiklerini, bunun ötesinde parça iş olduğu için parke döşeme işi yapan firmanın bu tür işle oyalanmak istemediğini bizimle paylaşıyor.
Pekiyi o zaman ne olacak? O ağa, bu ağa inekleri kim sağa? misali olan vatandaşa oluyor! Vatandaş ayakları batarak ya da çukura tökezlenerek cadde ve yolundan yürümeye çalışıyor.
Benim önerim; BASKİ personel sayısı yetersiz geliyorsa sayısını arttırsın, onarımını yaptığı yerin taşlarını da döşesin o işi yarım bırakıp çekip gitmesin.
Böylece atıl bırakılan sağa sola bırakılan parke taşlar hem ziyan olmaz, hem de vatandaşın şikâyeti son bulur. Yoksa bu cadde ve sokaklardaki arıza kalıntıları bu uygulamayla son bulmaz.
Bu arada Yeni Mahalle’de bulunan ve deprem riski nedeniyle yıkılan İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde ki parke taşları arabalarla yer değiştiriyor! Anlayacağınız çalınıyor.
Oysa o parke taşlara çok ihtiyaç var. Niye birilerinin bu taşları çalmasına pardon yer değiştirmesine göz yumuluyor!
Dediğim gibi arıza yapılırken, cadde ve sokaklardan sökülen parke taşlarda o an döşensin ve taşların yok olmasının önüne geçilsin.
Sevgiyle kalın.