AK Parti Milletvekili Canbey Manyas’ta incelemeler de bulundu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Manyas İlçesi’ni ziyaret etti.

Manyas Haber 12.08.2022 09:09:00 357 0
AK Parti Milletvekili Canbey Manyas’ta incelemeler de bulundu

AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay ve partililer tarafından karşılanan Milletvekili Canbey parti binasına geçerek ülke gündemini değerlendirdi. 

Milletvekili Canbey, parti ziyaretinde yaptığı konuşma da bir pandemi dönemi yaşandığını, sonrasında tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin ortaya çıktığını paylaştı. 

Canbey, devamında şöyle konuştu: "Kriz sadece ülkemiz de olsaydı ülke iyi yönetilemiyor denirdi. Cumhurbaşkanımız bugün Dünya liderleri arasında kendini kanıtlamış birisi, önümüzde 11 ay sonra genel seçimler var. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımız yine AK Partiyi tercih edeceklerdir. 20 yıldır iktidar da olan bir partinin tabi ki eksikleri, kusurları olacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet adamlığı SSK Genel Müdürlüğüdür ve onu da batırmıştır. Bazı teşkilatlarımız da küskünlükler oluyor, çok şükür Manyas'ta bunu görmüyorum. Genel seçimlere kadar küslük, kaos istemiyoruz. Önümüzde ki seçimleri kazanmak için tüm gücümüzle çalışacağız." 

Daha sonra kırsal Akçaova Mahallesi’nde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi alım merkezini ziyaret eden Canbey ve beraberindekiler, TMO yetkililerinden alımlar ile ilgili bilgi aldı. 

TMO yetkilileri, Gönen İlçesi üreticilerinin de ilçelerinde TMO alım merkezi olmadığı için ürünlerini Manyas alım merkezine getirdikleri ancak gelen buğdayın yaklaşık % 80’nin Manyas’lı üreticiler tarafından getirildiğini Milletvekili Canbey ve beraberindeki heyete aktardı. 

Bu yıl 25 Haziran'da başlayan alımlarda bugüne kadar 6396 ton buğday alınarak tarihi bir rekora imza atıldığını işaret eden TMO yetkilileri, günlük alım limitini 450 kilo ile sınırladıklarını, normal de her yıl 2000- 2500 ton alım yapılırken bu yıl rakamın üçe katlandığını bunun da hükümetin buğday fiyatlarına uyguladığı kilo başına yaklaşık 7,5 liralık rakamın etkili olduğunu söyledi. 

Buğday alımlarının yapıldığı alana giden Milletvekili Canbey üreticilerle görüşürken, üreticiler dekar başına ortalama verimin 600-800 kilo arasında değiştiğini ifade ettiler. 

Milletvekili Mustafa Canbey daha sonra Manyas'ın kırsal Kocagöl Mahallesi’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden çocuk parkı ve düğün salonu onarım çalışmalarını inceledi. 

Salur ve Börülceağaç Mahallelerini de ziyaret ederek, vatandaşlarla kısa sohbetler yapan Canbey’e Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile partililer eşlik etti.