Bandırma Ticaret Borsası’nda seminer

Bandırma Ticaret Borsası’nda , “ Elektronik ortamda ÇKS Belgesi Oluşturma ve Lisanslı Depoculuk “ semineri düzenlendi. Borsanın konferans salonundaki seminerin açış konuşmasını Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can A

Bölge Haberleri 14.12.2022 18:25:12 180 0
Bandırma Ticaret Borsası’nda seminer

Bandırma Ticaret Borsası’nda , “ Elektronik ortamda ÇKS Belgesi Oluşturma ve Lisanslı Depoculuk “ semineri düzenlendi. Borsanın konferans salonundaki seminerin açış konuşmasını Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan yaptı.
Borsalarının harika bir kültür ve değerlere sahip olduğuna dikkati çeken Tan, hemen hemen tüm üyelerinin bölgemizin köklü ailelerinin mensubu olduğunu belirtti.
Tan, şunları aktardı:
“Bandırma Ticaret Borsası’nın, Türkiye’nin en iyi borsalarından biri olmasını sağlamış, çok değerli geçmiş dönem meclis üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Özellikle iki dönem birlikte olma ve çalışma fırsatımın olduğu meclis ve yönetime ayrıca teşekkür ederim. Yaşadığımız pandemi döneminde önemini daha da hissettiğimiz tarım sektörüne yapacağımız tüm katkı ve iyileştirmeler, ülkemizin her bir kurumu ve ferdi için görev niteliğinde olduğunu düşünmekteyim. Bandırma’mız tarımsal üretimiyle, hayvancılığıyla, limanıyla, tarıma dayalı sanayisiyle Güney Marmara’nın parlayan yıldızıdır. Buradan aldığı güçle Bandırma Ticaret Borsası da Güney Marmara’nın lider, Türkiye’nin örnek borsalarından biridir. Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin ilk günden beri içinde olan Borsamız, kurulu 56 bin 600 tonluk kapasitesi ve toplamda 70 bin tonluk kapasitesi ile bölgemizde birinci sıradadır. Ülkemizde mevcut lisanslı depo kapasitesi 9 milyon tona ulaşmıştır. Ayrıca artık teknoloji ve bilgi çağındayız. Zaman hepimiz için çok değerli duruma geldi. Çiftçi kayıt sistemlerinin elektronik ortamda daha ve kolay yapılabilmesiyle ilgili bilgilendirme seminerimize hoş geldiniz.”
Ardından konuşan Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu, “ Lisanslı depoculuk, çok değerli bir uygulamadır. Lisanslı depoculuğa hepimiz sahip çıkmalıyız. “ dedi.
Bölgemizdeki üreticilerin, ürünlerini genelde hemen sattıklarından, şu ana kadar lisanslı depoya pek ihtiyaç duymamaları nedeniyle sistemi henüz benimseyemediklerine işaret eden Aksu, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu depolar özellikle İç Anadolu Bölgesi’ndeki üreticiler için büyük önem taşıyor. Bandırma’ya lisanslı depoları kazandıran Bandırma Ticaret Borsası’nı kutluyorum. Bu depoları canlandıralım, sahip çıkalım ve geliştirelim. Hiç unutmayalım ki, üretici varsa biz varız. Şu anda ülkemizdeki toplam lisanslı depoların kapasitesi 8.8. milyon tondur. Bu kapasiteyi kısa sürede 20 milyon tona çıkarmalıyız. Ülkemizde 2015 yılından sonra hız kazanan lisanslı depoculuk, daha rahat üretmek ve ürünleri değerlendirmek açısından çok önemlidir.”
Daha sonra Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Uzmanı, Ziraat Mühendisi Şükrü Özdemir , “ Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) nedir, nasıl alınır?” konusunu anlattı.
Bandırma Ticaret Borsası iştiraklerinden, Lisanslı Depoculuk A.Ş (LİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Tunçbilek, “Lisanslı Depo ve Uygulamaları “ konusu hakkında bilgi verdi.
Seminerin son sunumunu Bandırma Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş. (LİDAŞ) Müdürü Alp Dağlı, “Lisanslı depoculukta teknik uygulamalar “ konusunda yaptı.
Soru-cevap şeklinde sona eren semineri, Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Güngörmez ve üreticiler izledi.
Haber : Önder Balıkçı


Haber Kaynak : Manyasın Sesi