BAŞKAN BARÇİN’A AÇIK MEKTUP

2024 yılına girdik, dolayısıyla 31 Mart 2024 seçimlerine artık çok az bir süre kaldı.

Manyas Haber 8.01.2024 13:21:00 964 0
BAŞKAN BARÇİN’A AÇIK MEKTUP

Siyasi partilerin belediye başkan adaylarını belirleme süreçleri devam ediyor. 
Manyas’ta Ak Parti adayı yavaş yavaş şekillenirken, CHP adayı ise aday adayları arasından seçilecek. 
Bizde sizlerle birlikte siyasi partilerin adayları kesinleştikçe bu sütunlardan hep birlikte değerlendirmelerde bulunacağız. 
Bugün öncelikle Manyas'ın son 2 dönemdir görevde olan mevcut başkanıyla başlıyoruz.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin önce partisinin ilçe kongresinde tüm üyelerin, vatandaşların hepsinden önemlisi bugün yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in yüzüne bakarak ‘Ben 2024 seçimlerinde yokum’ diyen kişidir. 
Sayın başkan, siz geçen 10 senenin ardından yaşanılan bu başarısız yönetim şekline istinaden ve Manyas halkından gördüğünüz tepkiler üzerine o kadar insanın önünde aday değilim dediniz. 
Daha sonra “Halkın ısrarı üzerine adayım” şeklinde bir açıklama yaparak tekrar aday adayı oldunuz. 
CHP Genel Merkezi, Mart 2024 seçimlerinde sizi aday olarak belirlemesi halinde partinizi hüsrana uğratacağınızı göremiyor musunuz? Yoksa CHP Manyas İlçe Başkanlığı Genel Kurulu’nda çıkan seçim sonucunun rövanşını mı almak istiyorsunuz? 
Sayın başkan başarısızsınız! 
Bunu kabul edin ve kabuğunuza çekilerek ne kendinizi nede mensup olduğunuz partinizi boşu boşuna yormayın. Size daha önce bu kadar açık kimse konuşmadığı için kendinizi hep dev aynasında gördünüz ama siz CHP İlçe Örgütü olmadan bir hiçsiniz. En azından bunu itiraf edin. 
Aday adaylığı başvurnuzu bile Manyas'ta 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde sizi sandıktan zaferle çıkaran ilçe örgütünüze bile yapamadınız. Diğer 4 aday adayı ilçe örgütüne başvuru yaparak seçimlerde kullanılması için 50'şer bin lira partiye destek olurken siz ise Balıkesir İl Başkanlığı'na giderek sadece genel merkeze yatırılması gereken 10 bin lira parayı yatırarak başvuru yaptınız. Aslında bu bile ne için aday olduğunuzun açık bir göstergesi. 
Sayın Başkan, sizin aday gösterilmeniz durumunda CHP Manyas İlçe örgütünün komple istifa edeceğini bilmiyormusunuz? 
Adaylığınız kesinleştiği takdirde parti örgütünüzün istifa edeceğini bildiğiniz halde ısrarla yola devam etmekte ki amacınız, partinizden intikam almak olabilirmi?  
Sayın Başkan; siz bu ilçeye 10 yıl boyunca hiçbir şey katmadınız. Sadece yanınızda ki 5 elin parmağını geçemeyecek şak şakçılara inanarak başarılı olduğunuza inandınız. Gerçek şu ki bu ilçeye bir şirket müdürünün, bir CEO’nun katabileceğinden fazlasını katamadınız. Muhtemelen bunu sizde biliyorsunuz ancak insanların dediği gibi “Koltuk Çok Tatlıdır” deyimine şiar ederek kalkmak istemiyorsunuz. Ancak Manyas’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok sayın başkan. Lütfen bu söylediklerimizi dikkate alınız. 
Lakin bunları sizin yanınızda bulunanlar söylemeye cesaret bulamazlar. Zaten cesareti olanlarda size rakip olarak çıkmaya hiç tereddüt etmediler. 
Örneğin, görev sürenizin yarısından sonra atanan yardımcınız Zerrin Tok  hanımefendi şu an sizin rakibiniz. 5 yıl boyunca mecliste görev yaptığınız Ahmet Duru ve Ercan Ay rakibiniz. Velhasıl kelam sayın başkan kendi görev arkadaşlarınız, sizi oraya seçtiren partiniz sizin rakibiniz! 
Lütfen bu ilçede daha fazla bir rezilliğe yol açmadan, ben kazandım, ben yaptım, ben en büyüğüm nidalarını halka bir daha hatırlatmadan gelin siz emekliye ayrılın. Zaten emekliye ayrılmak için birçok sebebiniz var. En başta da bu partinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının yüzüne bakarak ‘aday değilim’ açıklamanız. 
Sayın Başkan zaten bu saate kadar yaptığınız başkanlık muhtemelen halktan onay almayacak. Kaldı ki icra ettiğiniz, daha doğrusu edemediğiniz! Manyas Belediye Başkanlık görevinizin son 5 yılında Manyaslılar ve özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar "Belediyeyi işçi statüsünde çalışan Ruhan Bıyıklı yönetiyor. Başkan Tancan Barçin sadece bankamatik çalışanı gibi ay başında maaşını çekiyor. Keşke bu dönem Ruhan Bıyıklı aday olsaydı seve seve oylarımızı verirdik." diye konuşuyorlar. 
Sayın Başkan, Cumhurbaşkını Recep Tayyip Erdoğan'ın meşhur bir konuşması vardır bilirsiniz. Sayın Erdoğan der ki "CHP Belediyeciliği Çöp Belediyeciliği demektir." Siz yönettiğiniz Manyas'ta insanlara bu sözü sık sık hatırlattınız. "Acaba Cumhurbaşkanı haklı mı?" dedirttiniz.
Sayın Başkan zaten bu saate kadar yaptığınız başkanlık muhtemelen halktan onay almayacak bari bu saatten sonra kendinizi daha fazla rezil etmeyin ve bu adaylıktan çekilin ve Manyas'ın önünü açın.
Haber : Taygun Ertan
 


Anahtar Kelimeler: BAŞKAN BARÇİN’ MEKTUP