Başkan Tancan Barçin’in 5 Yıllık Karnesi

Bizlerde sizler için Başkan Tancan Barçin'in 2019 yılında kazandığı seçimlerde ne vaat ettiğini ne yaptığını analiz ettik. İşte Başkan Barçin'in gerçekleşmeyen seçim vaatleri. Haberin Devamı Sayfa 8’de

Manyas Haber 11.01.2024 13:34:00 837 0
Başkan Tancan Barçin’in  5 Yıllık Karnesi

Geçen hafta yaptığımız "Başkan Barçin'a Açık Mektup" başlıklı haberimizin ses getirmesinin ardından gazetemize tebrik mesajları yağmaya devam ediyor. Yaptığımız haberin noktası virgülüne doğru olduğunu savunan okuyucularımız haberin devamında seçim vaatlerinden hangisini yaptığının da sorgulanması gerektiğine vurgu yaptılar. Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin'in hiçbir vaadini yerine getirmediğini iddia eden vatandaşlar  “2019 yerel seçimlerinde iş başına gelen Manyas'ın mevcut belediye başkanı birçok vaatte bulunmasına rağmen görev süresinin sonuna doğru yaklaştığımız şu güne kadar hiçbir vaadini yerine getirememiştir. Seçime çok kısa bir süre kalmasına rağmen vermiş olduğu sözlerle alakalı değerlendirme yapmak yerine belediyede günü kurtarmaya dönük çalışmalarla zamanını geçirmeye devam ediyor. 2019 Yerel seçimleri öncesi bizlere vermiş olduğu sözlerde 'proje hazır, finansman hazır' diyerek bir çok proje sunan fakat önümüzdeki yerel seçime çok kısa bir süre kalmasına rağmen bu sözlerin yerine gelmediği şehrimizde yaşayan herkes tarafından açıkça görülmektedir" dediler.

1 - Kapalı Pazaryeri
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Geçtiğimiz yıllarda Manyas'a kazandırmak için büyük çaba harcadığımız Kapalı Pazaryeri projemizde tüm engellemelere rağmen projelendirme ve hayata geçirme aşamalarında sona geldik. Önümüzde ki görev süremiz içerisinde merkez kapalı pazaryerimizi ve Salur - Kızıksa kapalı semt pazaryerlerimizi halkımızın hizmetine sunacağız." demişti. Gelinen noktada hali hazırda bir pazaryeri  olmadığı gibi yapılan bir çalışmada bulunmuyor. 

2 - Yenilenebilir Enerji
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Yaptığımız güneş paneli keşif çalışmalarımızı sonuca kavuşturarak öncelikle kültür merkezimizin çatısında tespitini yapmış olduğumuz arazide güneş enerjisi santrali kuracağız. Böylece belediyemizin yıllık 400.000 bin TL'lik elektrik giderlerinden tasarruf sağlayacağız." demişti. Bu seçim vaadi de gerçekleşmezken, Güneş enerji santrali projesi 2019 yılında kazanılan seçimin ardından bir daha gündeme gelmedi.çalışmada bulunmuyor. 

3- Set Boyu Projesi
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Halkımız tarafından Maltepe Mahallesi Harmanlık Mevkii (Set Boyu) olarak bilinen bölgede yürüyüş yolları, piknik almları, ailece vakit geçirilebilecek eğlence ve dinlenme alanlarından oluşan Yaşam Vadisi projelerimizle yepyeni bir yaşam alanını halkımızın hizmetine sunacağız" demişti. Yine bu seçim vaadi de havada kalırken 2023 yılında Set Boyu Mevkii'nde sadece ağaç ışıklandırmaları ve bir kafeterya  hizmet binası atıl bir şekilde sürüncemede bekliyor.

4 - Sıcak Yemek Yardımı 
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Kültür Merkezi ve Sosyal Tesis binamızdaki yemekhanelerimizi faaliyete geçirerek ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza mesafe gözetmeksizin sıcak yemek yardımı ulaştırılacaktır." demiş. Bu seçim vaadi de hayata geçmezken, bırakın mesafe tanımadan yardım ulaştırmayı, belediyeye gelerek yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerine de dış kapı gösterildi. 

5 - Maltepe Parkı Projesi
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Manyas'ın sembolü olan Maltepe Parkında oluşturacağımız temalı oyun parkı, amfi tiyatro ve kent mobilyaları ile Maltepe Parkı'nı Manyas'a yakışır hale getireceğiz." demiş. Siz değerli okuyucularımıza buradan sesleniyoruz. Başkan Tancan Barçin'in Manyas'a yakışır şekle getireceğiz dediği Maltepe Parkı'na bir gidip bakın. Sayın Başkan siz eğer Manyas'a bu parkı bu şekilde yakıştırıyorsanız diyecek bir sözümüz yok. Ancak 2019 yılında bulunduğunuz vaatlerin havada kalması gibi muhtemelen bu vaadinizi de unuttunuz. Şuanda o park içler acısı bir halde. 

6 - Organik Tarım 
Başkan Barçin 2019 seçim afişlerinde "Mülkiyeti belediyemize ait olan arazilerden belirlenecek pilot bölgelerde kooperatiflerimizle işbirliği yaparak organik tarım ve seracılık faaliyetlerini başlatacağız. Bu projemizle doğal ürünler üretecek, istihdam oluşturacak ve ilçemizdeki çiftçilerimize öncü olarak bölgemizdeki tarımın gelişmesine katkı sağlayacağız." demiş.  Bugün gelinen noktada organik tarım ve seracılığı bırakın Manyas Belediyesi'ne ait kırsal mahallelerimizde bulunan bir çok tarla  ve arsanın satışı gerçekleştirildi. 

,

Vatandaşlar seçim vaatlerini yerine getirmeyen  Başkan Tancan Barçin'in belediyede işçi alımlarında o zaman ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı genelgeyi de hiçe saydığını ve CHP Genel Merkezi'nin aldığı "CHP'li Belediyelerde Nepotizm Yapılmayacak" kararına uymadığını dile getirdiler.
Son olarak Başkan Tancan Barçin'in aday olmayacağını açıkladığını ancak sonradan aday adaylık başvurusu yaptığına tepki gösteren vatandaşlar, "Bizler 2014 yılından beri Tancan Başkan'ın dürüstlüğüne oy verdik. Bugün baktığımızda söz verdiği hiç bir projeyi yerine getirmediği gibi önce aday değilim açıklaması yapıp daha sonra adayım diye karşımıza çıkıyor. Biz vatandaş olarak hangisine inanacağız?"  diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
Haber : Taygun Ertan


Haber Kaynak : Manyasın Sesi