Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı dün saat 15.00’te başladı.

Genel Haberler 6.05.2022 21:05:14 150 0
Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı dün saat 15.00’te başladı. 
Erdek Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığındaki toplantıya CHP grubu tam kadro katılırken, AK Parti’li üyelerden Yaşar Ceyhun Mırız mazereti nedeniyle katılmadı. 
Toplantıda 5 gündem ile 2 ek gündem maddesi görüşüldü. 
Gündemin 1. Maddesi: Erdek Küçük Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinden iskan ücreti alınmaması oy çokluğuyla kabul edildi. 
Gündemin 2. Maddesi: Erdek belediye Başkanlığı bünyesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması talebi, görüşülmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Gündemin 3. Maddesi: Erdek Belediyesi’ne ait Poyrazlı Mahallesi 128 Ada 3 Parsel Sayılı Taşınmazın 10 (on) yıla kadar kiralanabilmesi için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 
Gündemin 4. Maddesi: 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesap İşlemleri Hakkındaydı. 
Erdek Belediyesi’nin 2021 yılı kesin gelir hesabı bütçesinin 62 milyon 579 bin TL, kesin gider hesabının 68 milyon 424 bin TL olduğu açıklandı. Bu gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.  
Gündemin 5. Maddesi: İmar Komisyonu Üyesi Murat Çolak’ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle komisyon üyeliğinden istifa etmesinden dolayı imar komisyonuna 1 üye seçimi hakkında idi. CHP grubunun tekrar Murat Çolak’ı aday göstermesi nedeniyle grup arkadaşlarını kıramayarak tekrar aday oldu.  Yapılan oylamada Murat Çolak, yeniden oybirliği ile seçildi. 
Ek Gündem 1. Maddesi: Erdek belediye Başkanlığı bünyesinde, Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü kurulması talebi görüşülmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Ek Gündem 2. Maddesi: Kapıdağ bölgesi kırsal mahallelerde uygulama imar planında belirtilen ticari alanların dışında kalan bölgelere de büyük marketlere (zincir marketler) ruhsat verilmemesi hakkında alınan Meclis Kararının tekrar değerlendirilmesi konusuydu. Bu konu yeniden görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Gündemdeki tüm maddelerin görüşülmesinin ardından, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bir sonra ki Meclis’in 1 Haziran 2022 Çarşamba günü yapılacağını açıklayıp, toplantıyı sona erdirdi.                    Haber : Tuncay Ertan