Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

Genel Haberler 2.06.2022 18:56:49 80 0
Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında, belediye meclis salonunda yapılan toplantıya CHP ve AK Parti grupları eksiksiz katıldılar.
Toplantıda 10 gündem ile 5 ek gündem maddesi görüşüldü.
Meclis toplantısında, Erdek Belediye Başkanlığı bünyesinde “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” ile “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü” kurulması talepleri görüşülmek üzere oy birliğiyle komisyona göderildi.
Meclis, ayrıca Erdek Belediyesi meclis karar özetlerinin ilçemizdeki yerel gazetelerde yayımlatılması talebini görüşülmek üzere oy birliğiyle komisyona gönderdi.
Büyük marketler hakkında olup, komisyondan gelen konu oy birliğiyle kabul edildi.
Erdek’in kırsal Hamamlı Mahallesi’nde, 130 ada 1 parselin bulunduğu imar adasında inşa edilecek yapıların kütlelerinin belirlenmesi, plan onama ücretlerinin gelirler tarifesine eklenmesi talepleri oybirliğiyle komisyona gönderildi.          
Yoldan ihdas satışı için Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi de görüşüldü. Belediye Başkanı Burhan Karışık’a bir yıl süreyle yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Harmanlı Mahallesi 133 ada 1 parsel ve 134 ada 105 parsel sayılı taşınmazların günübirlik faaliyetlerde kullanılmak üzere Erdek Belediyesi’ne tahsisi talebi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Yalı Mahallesi, 577 ada 1 parsel depo vasıflı ve 577 ada 2 parsel depo nitelikli (1/3 Hisse) taşınmazların Erdek Belediyesi’ne bağışı oy birliğiyle kabul edildi.
Erdek Belediye Başkanlığı “Hurda Yönergesi” görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na oybirliği ile gönderildi.
EK GÜNDEM MADDELERİ:
Normal gündemin tamamlanmasının ardından ek gündemin görüşülmesine geçildi.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait Alaattin Mahallesi 374 ada 2 parselin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi talebi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na oybirliği ile gönderildi.
Otopark hesabı üzerine “kamu yararı şerhi” konulması talebi oybirliği ile kabul edildi
Alaattin Mahallesi’nde, mülkiyeti maliye hazinesi adına kayıtlı 192 ada 1 parsel nolu taşınmazın “sağlık tesisi alanı” olarak planlanması talebi İmar Komisyonu’na oy birliğiyle gönderildikten sonar toplantıya kısa bir süre ara verildi.
Ardından komisyonun hazırladığı rapor meclise sunuldu. Rapor doğrultusunda, Alaattin Mahallesi’nde mülkiyeti maliye hazinesi adına kayıtlı 192 ada 1 parsel nolu taşınmazın “sağlık tesisi alanı” olarak planlanması talebi oy birliği ile kabul edildi.
AK Parti grubunun ek gündem maddesine aldırdığı, Erdek Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerinden iskan ücreti alınması talebi, CHP’li bir üyenin reddine karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi.
Son ek gündem maddesinde görüşülen “kadına yönelik şiddet” ile gündem maddesi Kadın ve Aile Hizmetleri Komisyonu’na oy birliği ile gönderildi..
Meclisin, temmuz ayı olağan toplantısını 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü saat 17.00’de yapması karar altına alındı.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: belediye meclisi toplandı