Belediyeden Yürüyüş Yolu Açıklaması

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin TOKİ'de bulunan yürüyüş yolu hakkında bir açıklamada bulundu

Manyas Haber 16.10.2023 14:24:00 737 0
Belediyeden Yürüyüş Yolu Açıklaması

Belediye Başkanı Tancan Barçin, yürüyüş yolu konusunda haksız yere eleştirildiklerini belirterek "Bu konu hakkında yasal yollara başvurarak ve konunun sonuna takipçisi olacağız"dedi.
Vatandaşlar arasında Manyas Belediyesi'nin haksız yere eleştirildiğini belirten Başkan Barçin, "Atatürk Mahallesi sakinlerimizin yaya yolu olarak kullandığı Manyas - Darıca karayolu kenarında bulunan yürüyüş yolu daha önce belediyemiz tarafından düzenlenmişti. Burası karayolları sorumluluk alanında bulunmaktadır. TOKİ ihalesini alan müteahit firma burada kazı çalışması başlatınca bizde belediye olarak Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirerek burada yaşanacak mağduriyetin akıbeti sorulmuştur. Bölge müdürlüğü yetkilileride bize bozulan yürüyüş yolu konusunda belediyemizin TOKİ ile muhattap olamsı gerektiği, karayollarının müteahit firmaya verdiği kazı izninde bir prtokol düzenlendiği ve bu protokolde söz konusu yolun çalışma bittiğinde eski haline getirilmesiyle ilgili bir maddenin bulunduğunu bize söylediler.

Yine yapılan kazının kanalizasyon hattı kazısı olması nedeniylede BASKi Genel Müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştirdim ve bu görüşmede de yolun eski haline döndürülmeden kanalizasyon hattını teslim almayacaklarını bana söylediler." dedi.
Yapılan kazı çalışmasında zarar tespiti yapmak için mahkemeye başvurduklarını belirten Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, "Yürüyüş yolunda yapılan kazı çalışmasında ki zarar tespiti için Manyas Sulh Hukuk Mahkemesi'ne talepte bulunduk. Konu bizzat şahsım ve belediyemiz tarafından özenle takip edilmekte. Mütahit firma tarafından gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda yaptırdığımız zarar tespitine istaneden tüm yasal yollara başvurulacaktır. Halkımıza hizmet etmek, haklarını savunmak, mutlu ve huzurlu yaşamaları için elimizden geleni yapmak belediye olarak asli görevlerimizdendir."diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan