Buğday ve Arpa Alım Fiyatları Açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2023 yılı sezonu buğday ve arpa alım fiyatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Manyas Haber 13.06.2023 12:50:00 451 0
Buğday ve Arpa Alım  Fiyatları Açıklandı

Ülke genelinde olduğu gibi Manyas'ta da binlerce çiftçinin merakla beklediği buğday alım fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 
Buna göre, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçinin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecek. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir araya gelen yeni kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, buğday ve arpa alım fiyatlarını duyurdu: ''Geçen ay başında yaş çay alım fiyatlarını açıklayarak üreticilerimizi sevindirmiştik. Bugün de buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpa da ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak bakanlığımız tarafından çifti kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday başında bin lira arpa için 500 lira verilecektir. Üreticilerimizin eline ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira arpa da ise 7 bin 500 lira geçecektir.'' dedi. 
Açıklanan fiyatlardan memnun kalan çiftçi ise hasat dönemini beklemeye başladı.
 


Anahtar Kelimeler: Buğday Fiyatları Açıklandı