Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Manyas’ta coşkuyla kutlandı.

Manyas Haber 3.11.2022 12:21:00 407 0
Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Manyas Kaymakamı Koray Çelik ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin’in Kaymakamlık makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabulü ile başladı. 
Kaymakamlık makamında program sona erdikten sonra saat: 10:00’da Atatürk Meydanı’nda devam eden tören, protokolün platformda yerini almaları ile birlikte saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu. 
Ardından Manyas Kaymakamı Koray  Çelik ve Belediye Başkanı Tancan Barcin öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Kaymakam Koray Çelik "Bilindiği üzere Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan tam 99 yıl önce ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesi ile TBMM’de ilan edilmiştir. O günden bugüne Cumhuriyet, Türk milletinin istikbali, gelişimi, bağımsızlığı, çağdaşlığı ve daha pek çok erdemli özelliği için bir köşe taşı, adeta bir pusula ve rota olmuştur. Hedef tam bağımsız, demokratik, çağdaş bir Türkiye’dir. Cumhuriyet bu yolda en önemli rehberdir, Cumhuriyet kanla yazılmış bir finaldir.“ dedi.     

onuşmasında gençlere yönelikte önemli mesajlar veren Kaymakam Çelik, şunları kaydetti: “1914 Cihan Harbi sırasında eli silah tutan herkes cepheye gittiği için yaşları bir çoğunuz gibi 12 ile 17 arasında değişen 120 gencecik vatan evladının Van’dan Erzurum’a boyundan büyük silahları cephede çarpışan büyüklerine taşımak zorunda kalarak 110 tanesinin geri dönemediği ve şehadete yürüdüğü kutlu yoldur. Cumhuriyetin tek ve gerçek sahibi büyük milletimizdir.” 
Kaymakam Çelik’in konuşması sonrası, Manyas Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Damla Şen  “Vatan Destanı”, Manyas Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Abakay “Cumhuriyetimizin 50. yıl Marşı” şiirini okurken, Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Türken ise “Mustafa Kemal’e Sesleniş“ şiirini okudu. 
Manyas Gençlik Merkezi Folklor ekibi öğreticileri Özgür Tekin yönetiminde gösterilerini sunarken, Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Cumhuriyet Bayramı geçit resmi ile sona erdi. 
Haber : Sibel Ertan