DEVA Partisi Manyas Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla Çarşamba günü Ankara’da düzenlenen ‘Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirildi. Yapılan organizasyonda Manyas Belediye Başkan adayı da belli oldu.

Manyas Haber 3.02.2024 01:20:00 677 0
DEVA Partisi Manyas Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

DEVA Partisi Manyas İlçe Başkanı görevini yürüten Mahmut Karakış Manyas Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. 
Başkan Adayı Karakış'tan boşalan DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevine ise Müjdat Karataş'ın atandığı belirtildi.
Deva Partisi Manyas Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Karakış gazetemize yaptığı açıklamada daha önce yapmış olduğu belediye meclis üyeliği görevi ve mesleki birikimlerini Manyas için kullanmak istediğini belirtirken, "3 Yıldır onurlu ve gurulu bir şekilde yürüttüğüm DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevimi partimin Manyas Belediye Başkan Adayı olarak sonlandırmış bulunuyorum. İnşallah bu yolun sonunda da Deva Partisi Manyas Belediye Başkanı olarak bu süreci taçlandıracağım. 5 Sene boyunca yapmış olduğum belediye meclis üyeliği görevimi ve mesleki deneyimimi ilçemizin kaybettiği yılları geri kazandırmak için aday olmaya karar verdim. Bu bağlamda belediyeciliği çok iyi biliyorum ve bu görevi layıkıyla yapabilecek tecrübe ve liyakete sahibim.  Bu kapsamnda partili partisiz, etnik kimlik ve bunun türevleri gibi ayrım yapmaksızın tüm hemşehrilerimin desteğine ve oyuna talibim" dedi.
Mahmut Karakış Kimdir?
1 Haziran 1987 manyaslı doğumlu olan Mahmut Karakış, İlk orta ve lise eğitimini Manyas'ta tamamladı. Lise hayatının ardından Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanan Karakış, 2010 yılında bu bölümden mezun oldu. Ardından mesleki kareyerine Manyas'ta devam eden Başkan Adayı Karakış 5 yıl süre ile belediye meclis üyeliği görevi icra etti. Meclis üyeliği görevinin ardından siyasete ara veren Karakış bu dönemde Balıkesir Üniversitesi'nde Enerji Uzmanlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı hakkında yüksek lisans yaparak yetki belgelerini aldı. Son 3 yıldır Demokrasi ve Atılım Partisi İlçe Başkanlığı görevinini sürdüren Manyas Belediye Başkan Adayı Mahmut Karakış evli ve 2 çocuk babasıdır. Haber :Taygun Ertan


Haber Kaynak : Manyasın Sesi
Anahtar Kelimeler: Partisi Manyas Belediye Başkan Adayı Belli