Din görevlilerinin klima isyanı

Yaz aylarında sıcak havalar da cemaatin olumsuz etkilenmemesi için namaz saatlerinde camilerin klimasını çalıştıran din görevlileri çaresizlik içinde kaldı.

Manyas Haber 2.09.2022 13:53:00 452 0
Din görevlilerinin klima isyanı

Özellikle Merkez Çarşı Camisinde yaz aylarında klimaların çalıştırılması, kışın ise buna bir de şadırvanda sıcak su şofbeninin açılması elektrik faturalarını kabarttı. 
Hemen hemen her ay yüksek gelen elektrik faturalarını ödemekte kabus yaşadıklarını söyleyen din görevlileri, derneğe başvurduklarını ancak dernekte yeterince para olmadığı için dernek başkanı ve yönetimin parayı ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını, cemaatin elektrik faturaları konusunda kendilerine destek olmalarını istedi. 
Bazı cemaat mensuplarının kendilerinin dernek başkanına veya başka camilerin din görevlilerine şikayet edildiklerinden yakınan merkez camisi din görevlileri, bu gelişmelerden dolayı çok üzüldüklerini paylaştı. 
Kendileri hakkında karalama kampanyası başlatan kişilerin faturalar konusunda destek olmayan isimler olduğunu belirten merkez camisi din görevlileri “Klimaları kışın soğuk havalar da açmasak, yazın sıcak havalar da açmasak cemaatimiz haklı olarak gönül bırakıyor. Diğer yandan yüksek elektrik faturaları elimizi, ayağımızı bağlıyor. Bu da yetmiyormuş gibi bazı cemaatimizin bizleri başka din görevlilerine serzenişte bulunmaları gücümüze gidiyor. Bu davranış biçimi Müslümana yakışmaz.“ ifadeleriyle üzüntülerini dile getirdiler. 
Haber : Pınar Demirçeviren


Anahtar Kelimeler: görevlilerinin klima isyanı