Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Genel Haberler 8.07.2022 17:29:13 152 0
Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya CHP Meclis grubu eksiksiz katılırken, AK Parti grubundan Çisem Tanrıöver Özhuy ile Hüseyin Sezer mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Toplantıda 14 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Erdek Belediye Meclisi’nin karar özetlerinin ilçemizdeki yerel gazetelerde yayınlanmasıyla ilgili konunun görüşülmesi için İnceleme ve Araştırma Komisyonu’na ek süre verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusu görüşülmek üzere oy birliğiyle komisyona iade edildi.

Meclis toplantısında, Erdek’e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi 120 ada parselin bulunduğu imar adasında yapılacak olan yapıların belirlenmesi oy birliği ve plan onama ücretlerinin gelirler tarifesine eklenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Erdek’e bağlı Harmanlı Mahallesi, 133 ada, 1 parsel ve 134 ada 105 parsel sayılı taşınmazların günübirlik faaliyetlerde kullanmak üzere belediyeye tahsisi oy birliği ile kabul edilirken, Alaattin Mahallesi 374 ada 2 parselin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi görüşülmek üzere komisyona oy birliğiyle ek süre verildi.

Erdek Küçük Sanayi Sitesi’ni ilgilendiren iskân ücretleri oy birliği ile kabul edildi.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’ne tabi alanlardaki otopark ihtiyacı görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Meclis toplantısında, Hamamlı Mahallesi 127 ada, 46 parselin bulunduğu imar adasında yapılacak olan yapıların kütlelerinin belirlenmesi konusu İmar Komisyonu’na, mimari projelerde yer alan bodrum katlardaki dolgu alanların kullanımı konusu, İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Mecliste, Erdek Belediye Başkanlığı “Hurda Yönergesi”, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevre Geliri karşılığı yardım kapsamında araç alımı oy birliği ile kabul edildi.

2022 Mali Yılı Gelirler Tarifesi Komisyona havale edildiği toplantıda, gelen komisyon kararı doğrultusunda alınan karar oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü’nün milli sporcusu Aleyna Karaca ve antrenörü Niyazi Gülhan’a başarılarından dolayı ödül verilmesi de oy birliği ile karar altına alındı.

Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: erdek belediye meclisi toplandı