Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.

Genel Haberler 8.09.2022 02:05:03 138 0
Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya üyeler eksiksiz katıldı. 

Toplantıda 7 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandığı Meclis’te; Mimari projelerde yer alan bodrum katlardaki dolgu alanlarının kullanılmasının yanı sıra mülkiyeti Erdek Belediyesi'ne ait Alaattin Mahallesi 374 ada 2 parselin Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesiyle ilgili olarak imar komisyonu tarafından yapılacak incelemeler için istenilen ek süreler oybirliği kararıyla kabul edildi.  

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Erdek Belediyesi Bağımsız Atık Temizleyicileri Usul ve Esasları Yönetmeliği ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda alınan karar mecliste oy birliği ile kabul edildi.  

Yağmur suyu toplama sistemi olarak adlandırılan büyük yapılarda mecburi olarak bulunması zorunluluğu olan sistemle yağmur sularının bina tuvalet sifonlarında kullanılmak üzere, filtrelenerek bir tankta toplanması için 2000 m2 büyük parsellerde yapılacak yapılarda zorunlu kılınan yağmur suyu toplama sistemi meclis gündeminde değerlendirilerek, incelenmek üzere oybirliği ile imar komisyonuna havale edilmesine karar verildi. 

Gündemde bulunan bir diğer madde ise Erdek Belediyesi'nin 2022 yılına ait bütçeye ek talebi hakkındaydı. Buna göre Belediye Encümeni’nde alınan 40 milyon ek gelir bütçe ve 40 milyon lira ek gider bütçe kararı meclis gündeminde oylanarak oybirliği ile karara bağlandı.  

Gündemde bulunan maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Çisem Tanrıöver Özhuy'un meclise sunduğu ek gündem maddesi görüşüldü. 

Çisem Tanrıöver Özhuy'un meclis gündeminde görüşülmesini istediği Erdek'in marka değerinin arttırılması, turizm komisyonunun kurulması ve turizm derneğinin aktifleştirilmesi ile ilgili olarak talebi de incelenmek üzere oybirliği ile komisyona havale edildi. 

Haber: Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: erdek belediye meclisi toplandı